Witam,
Mam stworzony własny serwer na kontenerze w Qnapie,
wszystko działa dobrze, podłączyłem ze stworzoną domeną do Cloudflare by też dodatkowo zdobyć SSL i ukryć własne IP w domenie.
Przez www łącze się bez problemu w sieci lokalnej jak i zewnętrznej.
Natomiast podłączenie do aplikacji jest problemowe,
wpisując bezpośrednio adres zewnętrzny IP aplikacją łączy się,
zauważyłem już, że wykorzystuje do tego port 2016
Natomiast
Z Clouflare jest taki problem, że tego portu nie obsługuje:
HTTPS ports supported by Cloudflare
443
2053
2083
2087
2096
8443
https://developers.cloudflare.com/funda ... work-ports
No i utknąłem przy tym problemie, czy jest jakakolwiek szansa na zmianę portu, na którym ma działać aplikacja?
CLoudflare a aplikacja Supla
Ja bym szukał przyczyny gdzie indziej.
Na porcie 2015-2016/TCP odbywa się ruch client-serwer po rozwiązaniu domeny. Adres IP zwraca DNS. Jeśli przez transmisję danych apka Ci działa, a po Wi-Fi już nie, to problem jest po stronie routera.
Na porcie 2015-2016/TCP odbywa się ruch client-serwer po rozwiązaniu domeny. Adres IP zwraca DNS. Jeśli przez transmisję danych apka Ci działa, a po Wi-Fi już nie, to problem jest po stronie routera.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
rohen
Tak jak napisał pzygmunt ,
problem leży w dostepności portu 2016 w cloudflare
Gdyby to był inny port np 2096 wszystko by działało.
No ale do sedna nic z tym nie da się zrobić, by uzyskać inny port ?
problem leży w dostepności portu 2016 w cloudflare
Gdyby to był inny port np 2096 wszystko by działało.
No ale do sedna nic z tym nie da się zrobić, by uzyskać inny port ?
-
rohen
Zgadza się częściowo, router nie obsługuje odwrotnego połączenia i sieci lokalnej wpisując adres zewnętrzny IP nie będę miał połączenia,lesny8 wrote: Mon Jan 31, 2022 6:17 pm Ja bym szukał przyczyny gdzie indziej.
obszedłem to przez CloudFlare i tam wszystko działa- taki serwer proxy. Ale problemem jest, że nie wszystkie porty są obsługiwane. Port serwera www cloud już zmieniłem pomyślnie , natomiast aplikacja ma dalej domyślny, który niestety nie jest obsługiwany
Proxy jest dla protokołów HTTP i HTTPS, a nie dla protokołu SUPLA. Porty to drugorzędna sprawa, źle na to patrzysz. Winny tutaj jest router i brak loopbacka. Nie kieruje on właściwie pakietów, które pochodzą z wnętrza sieci LAN.rohen wrote: Mon Jan 31, 2022 6:30 pmZgadza się częściowo, router nie obsługuje odwrotnego połączenia i sieci lokalnej wpisując adres zewnętrzny IP nie będę miał połączenia,lesny8 wrote: Mon Jan 31, 2022 6:17 pm Ja bym szukał przyczyny gdzie indziej.
obszedłem to przez CloudFlare i tam wszystko działa- taki serwer proxy. Ale problemem jest, że nie wszystkie porty są obsługiwane. Port serwera www cloud już zmieniłem pomyślnie , natomiast aplikacja ma dalej domyślny, który niestety nie jest obsługiwany![]()
Możesz sobie skompilować aplikację zmieniając port komunikacyjny i wtedy co? Nie zadziała
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
rohen
No nic trzeba żyć z tym co jest,
wyłączyłem te proxy na domenę i póki co działa
Faktycznie może moje myślenie było zbyt ambitne.
Żałuje, że nie mam loopbacka, ale już nic z tym nie zrobię.
Przy następnej zmianie routera chyba będzie to główny punkt
wyłączyłem te proxy na domenę i póki co działa
Żałuje, że nie mam loopbacka, ale już nic z tym nie zrobię.
Przy następnej zmianie routera chyba będzie to główny punkt
-
klimasstudio
możesz subdomene zrobić w CF i wyłączyć chmurke
wtedy będzie Twój IP np.
twojadomena.pl - wlączna chmurka w CF (widać CF IP)
supla.twojadomena.pl - wyłączona chmurka w CF (widać Twój IP)
twojadomena.pl - wlączna chmurka w CF (widać CF IP)
supla.twojadomena.pl - wyłączona chmurka w CF (widać Twój IP)
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d