Konfiguracja modułu

Sterownik dwukanałowy
kwazik

Dobry wieczór,

potrzebuje w ROW-01 i ROW-02 zmienić oba wejścia (INT-1 i INT-2) na monostabilne i forum wyświetla mi tylko instrukcję z całą masą rzeczy koniecznych do wpisania w moduł (sieć supla itd).
Moduły mam prawidłowo zarejestrowane w supla, ale muszę zmienić prostą rzecz i trochę mnie przerosło.
Pzdr
kwazik
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

kwazik wrote: Mon Jan 31, 2022 9:22 pm Dobry wieczór,

potrzebuje w ROW-01 i ROW-02 zmienić oba wejścia (INT-1 i INT-2) na monostabilne i forum wyświetla mi tylko instrukcję z całą masą rzeczy koniecznych do wpisania w moduł (sieć supla itd).
Moduły mam prawidłowo zarejestrowane w supla, ale muszę zmienić prostą rzecz i trochę mnie przerosło.
Pzdr
kwazik
Można to zrobić tylko poprzez wprowadzenie modułu w tryb konfiguracyjny (trzeba kilka sekund przytrzymać przycisk "config" na obudowie, lub 10x przełączyć przycisk in1/in2 - o ile ta opcja jest włączona) - moduł powinien zacząć szybko migać diodą.
Wtedy na telefonie łączysz się z siecią WiFi emitowaną przez moduł (ZAMEL-ROW-0x-xyz) i w przeglądarce wchodzisz na stronę http://192.168.4.1
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
kwazik

Dzięki :D

Właśnie chciałem usunąć pytanie i wątek bo udało się mi i jest to w rzeczywistości proste.

Jak moduł jest już zarejestrowany przez aplikację to w konfiguracji modułu nie trzeba zmieniać nic innego niż potrzebujemy bo wszystko jest już uzupełnione.
Voltaik Ekspert

Chciałbym zastąpić sterownikiem ROW-2 przekaźnik bistabilny BIS-404. Funkcja jaką powinien wykonywać to zapalanie jednym przyciskiem w zależności od ilości kliknięć jedną lampą po kolejnym kliknięciu drugą lampą a po kolejnym wygaszenie. Mogła by być inna kombinacja ale cel jest taki aby do zapalania i gaszenia dwóch lamp wykorzystać tylko jeden przycisk. Czy istnieje możliwość takiego zaprogramowania działania? Ogólnie obecnie mam w jednej puszce dwa przekaźnik bistabilne BIS-404 sterowane podwójnym przyciskiem, które zapalają lub gaszą cztery punkty świetlne i taki efekt chcę uzyskać na supli.

Krzysztof
klew

Voltaik Ekspert wrote: Sun Mar 27, 2022 5:57 am Chciałbym zastąpić sterownikiem ROW-2 przekaźnik bistabilny BIS-404. Funkcja jaką powinien wykonywać to zapalanie jednym przyciskiem w zależności od ilości kliknięć jedną lampą po kolejnym kliknięciu drugą lampą a po kolejnym wygaszenie. Mogła by być inna kombinacja ale cel jest taki aby do zapalania i gaszenia dwóch lamp wykorzystać tylko jeden przycisk. Czy istnieje możliwość takiego zaprogramowania działania? Ogólnie obecnie mam w jednej puszce dwa przekaźnik bistabilne BIS-404 sterowane podwójnym przyciskiem, które zapalają lub gaszą cztery punkty świetlne i taki efekt chcę uzyskać na supli.

Krzysztof
Tego typu sekwencji nie zrobisz. Można natomiast ustawić aby pojedyncze kliknięcie przełączało jedno światło, a podwójne kliknięcie aby przełączało drugie światło. Można też ustawić coś na przytrzymanie przycisku i kliknięcia do 5x.
Voltaik Ekspert

OK akurat na odwzorowanie schematu przełącznika BIS-404 nie koniecznie mi zależy ważne, że jednym przyciskiem mogę zapalić jedną lub drugą lampę ale tu nasuwa mi się pytanie: jak mogę je wyłączyć tak żeby uzyskać zapalenie jednej lampy lub drugiej lampy lub obu równocześnie plus wygaszenie np.
1 klik włączenie lub wyłączenie pierwszej lampy
2 kliki włączenie lub wyłączenie drugiej lampy

Czy to jest możliwe?
klew

Do dyspozycji masz wyzwalacze: przytrzymanie przycisku, kliknięcia od 1x do 5x.
Możesz im przypisać dowolną akcję. Lampki możesz też dodać do grupy i sterować grupą.
Np. 1x - przełącz lampka 1
2x przełącz lampka 2
Przytrzymaj - przełącz grupę lampka 1 i 2

Return to “ZAMEL ROW-02”