Kupie gotowy moduł powiadomienia o nowej poczcie
-
kurus
Witam, kupię gotowy moduł do skrzynki pocztowej powiadamiający o nowej poczcie, najlepiej zasilany z baterii.
-
piksiak
Trochę się dziwię, że czegoś takiego jeszcze w sklepach nikt nie sprzedaje. Wydaje mi się, że sprzedawałoby się jak świeże bułeczki (oczywiście wydaje mi się
)
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
To nie jest taki prosty temat:
1. Zasilanie sieciowe czy bateryjne?
2. Komunikacja - jest Wi-Fi? Czy może lepiej jakieś inne radiowe z lepszym zasięgiem?
3. Jak zbudowana jest skrzynka na listy? Jak wykryć pocztę?
Ja mam u siebie zamontowaną krańcówkę, która wykrywa podniesienie klapki do wrzucania listów i drugą, która wykrywa otwarcie drzwiczek. Jedna sygnalizuje "jest poczta", a druga czyści ten stan.
1. Zasilanie sieciowe czy bateryjne?
2. Komunikacja - jest Wi-Fi? Czy może lepiej jakieś inne radiowe z lepszym zasięgiem?
3. Jak zbudowana jest skrzynka na listy? Jak wykryć pocztę?
Ja mam u siebie zamontowaną krańcówkę, która wykrywa podniesienie klapki do wrzucania listów i drugą, która wykrywa otwarcie drzwiczek. Jedna sygnalizuje "jest poczta", a druga czyści ten stan.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Dokładnie, nie ma uniwersalnych rozwiązań, które mogłyby zrobić popyt uzasadniający podaż.
Pozostaje więc DYI. Opisz, udokumentuj zdjęciami, a może ktoś podejmie się wykonania egzemplarza dla ciebie.
A, i to nie są tanie rzeczy
Pozostaje więc DYI. Opisz, udokumentuj zdjęciami, a może ktoś podejmie się wykonania egzemplarza dla ciebie.
A, i to nie są tanie rzeczy
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
MadOnion78
Jako inspiracjakurus wrote: Tue Feb 01, 2022 1:08 pm Witam, kupię gotowy moduł do skrzynki pocztowej powiadamiający o nowej poczcie, najlepiej zasilany z baterii.
viewtopic.php?f=24&t=7881
viewtopic.php?f=24&t=7115
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
Pietras81
Również ciekawy projekt jeśli nie ma WiFi
viewtopic.php?f=24&t=8581
ja mam wersję ubogą na zwykłym pilocie z przekaźnikiem radiowym z alle.... + Wemos D1 mini - pilot w skrzynce do guziczka podpięty włącznik krańcowy. Przekaźnik i wemos w garażu gdzie jest już WIFI i wysyła powiadomienie push.
viewtopic.php?f=24&t=8581
ja mam wersję ubogą na zwykłym pilocie z przekaźnikiem radiowym z alle.... + Wemos D1 mini - pilot w skrzynce do guziczka podpięty włącznik krańcowy. Przekaźnik i wemos w garażu gdzie jest już WIFI i wysyła powiadomienie push.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Moje rozwiązanie: https://www.blaszczak.pl/supla-pushover ... pocztowej/
Tak jak napisali poprzednicy. Nie da się tu przygotować gotowca, bo jest zbyt wiele zależności dla takiego projektu.
Tak jak napisali poprzednicy. Nie da się tu przygotować gotowca, bo jest zbyt wiele zależności dla takiego projektu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
piksiak
Czujnik zalania działa podobnie, dlatego właśnie się dziwię. Zwarcie - wysyła powiadomienie, działa na bateriach do 2 lat. Oczywiście zasięg wifi musi być a faktycznie to przy bramach ludzie mają problem z zasięgiem a co dopiero metalowa puszka i furtka.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
-
Pietras81
Nie ma się co dziwić Potrzeba matką wynalazków.piksiak wrote: Fri Feb 11, 2022 11:15 am Czujnik zalania działa podobnie, dlatego właśnie się dziwię. Zwarcie - wysyła powiadomienie, działa na bateriach do 2 lat. Oczywiście zasięg wifi musi być a faktycznie to przy bramach ludzie mają problem z zasięgiem a co dopiero metalowa puszka i furtka.
https://pietras-81.aqi.eco/