Witam
Mam nietypowe pytanie. Mam zamontowany sonoff mini do uruchamiania światła za pomocą dwóch wyłączników schodowych bistabilnych (jeden podpięty pod sonoffa). Problem polega na tym, że co jakiś czas światło się samo uruchamia bez klikania w klawisz lub aplikacji. Co może być przyczyną? Dodam, że wyłączniki schodowe są z podświetleniem. Nie ma ustawionych żadnych harmonogramów ani automatyzacji.
Samouruchamianie
-
marcz
Też się zastanawiałem, nad tym podświetleniem klawisza, bo raz ono świeci i raz nie. Spróbuje i dam znać.
-
Patryk
Jaki masz tam wgrany soft i którą wersję ?
Sonofy mini są bardzo podatne na różnego rodzaju zakłócenia z sieci elektrycznej.
Sonofy mini są bardzo podatne na różnego rodzaju zakłócenia z sieci elektrycznej.
-
Gang
Przełączniki podłączasz pod S1/S2 tam jest znikome napięcie.
Dlatego podświetlenie raz działa raz nie bo, żeby działało musi być obwód zamknięty, a sam sonoff reaguje na zmianę stanu.
W każdym razie podświetlenie out bo na 99,9 % ono jest winne i daje popalić [oby tylko w przenośni] miniaczowi
Dlatego podświetlenie raz działa raz nie bo, żeby działało musi być obwód zamknięty, a sam sonoff reaguje na zmianę stanu.
W każdym razie podświetlenie out bo na 99,9 % ono jest winne i daje popalić [oby tylko w przenośni] miniaczowi
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli