Podanie przy konfiguracji nowego modułu wartości początkowej licznika "zaliczane" jest jako zużycie przypisane do daty instalacji. To kompletnie zniekształca faktyczny obraz monitorowanego okresu czasu. Początkowy stan licznika, modyfikowany przez zmierzoną ilość od momentu instalacji powinien wyłącznie wpływać na wartość sumaryczną aby możliwe było łatwe zweryfikowanie wskazania na fizycznym liczniku i w aplikacji.
Na wykresie odzwierciedlone powinnny być tylko wartości zarejestrowane (przyrostowe).
Czy również tak jak ja widzicie tę funkcjonalność?
Czy tak to powinno działać a ja popelłniam jakiś błąd przy konfiguracji?
Dodatkowe pytanie. Jak się zachowa układ w przypadku wymiany licznika i podmiany wartości początkowej w trakcie okresu użytkowania?
Pozdrawiam
LIW-01 Wartość początkowa a wykres
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W kolejnym wydaniu clouda i serwera będzie opcja doliczania lub nie tych wartości początkowych do danych zużycia. Jest to już zaimplementowane.
Na razie nie ma opcji korekty w dół (czyli wartością ujemną)
Na razie nie ma opcji korekty w dół (czyli wartością ujemną)
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Mariusz62
Gdzie można znaleźć historię zmian oprogramowania aby śledzić opublikowane wersje?
Czy zmiany wymagają aktualizacji firmawere modułów i czy taka aktualizacja jest możliwa? Mam już trzy LIW-01 i każdy jest inny.
Czy zmiany wymagają aktualizacji firmawere modułów i czy taka aktualizacja jest możliwa? Mam już trzy LIW-01 i każdy jest inny.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SUPLA.... Nareszcie w domu.