Mam ustawione AT przy łączniku pojedynczym dla 5 punktów świetlnych jak na poniższych screenach tzn włączanie przycisku włącza 5 punktów świetlnych i wyłącznie wyłącza przy jednoczesnym wyłączeniu funkcji urządzenia.
Teraz przy włączeniu światła z przycisku i wyłączenie światła przez harmonogram żeby je ponownie włączyć przyciskiem logiczne jest że trzeba go nacisnąć 2x. Czy przy klawiszu monostabilnym też tak będzie ? Nie mam żadnego w domu i nie mogę sprawdzić.
Łącznik pojedynczy a monostabilny przy AT
-
mdi87
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
To zależy co ustawisz.
Dla przycisku monostabilnego nie ma wyzwalaczy "włączony" i "wyłączony". Są tylko: wciśnięcie 1x-5x oraz przytrzymanie.
Zakładam, że dla monostabilnego ustawisz akcję "przełącz" na grupie świateł. Akcja "przełącz" na grupie, zgasi światła jeśli conajmniej jedno jest włączone i włączy jeśli wszystkie są wyłączone.
Więc tak, trzeba będzie wcisnąć dwa razy.
Możesz też ustawić sobie: 1x - włącz 5 świateł; 2x wyłącz 5 świateł.
Brak przycisku monostabilnego nie jest problemem. Dla testów możesz używać przycisku bistabilnego. Jedyne co trzeba zrobić, to zmień w konfiguracji modułu przycisk na monostabilny i wciskająć przycisk na ścianie pamiętaj, aby zawsze "odbić" do pozycji wyłączonej.
Dla przycisku monostabilnego nie ma wyzwalaczy "włączony" i "wyłączony". Są tylko: wciśnięcie 1x-5x oraz przytrzymanie.
Zakładam, że dla monostabilnego ustawisz akcję "przełącz" na grupie świateł. Akcja "przełącz" na grupie, zgasi światła jeśli conajmniej jedno jest włączone i włączy jeśli wszystkie są wyłączone.
Więc tak, trzeba będzie wcisnąć dwa razy.
Możesz też ustawić sobie: 1x - włącz 5 świateł; 2x wyłącz 5 świateł.
Brak przycisku monostabilnego nie jest problemem. Dla testów możesz używać przycisku bistabilnego. Jedyne co trzeba zrobić, to zmień w konfiguracji modułu przycisk na monostabilny i wciskająć przycisk na ścianie pamiętaj, aby zawsze "odbić" do pozycji wyłączonej.
Najlepsze suple dla Twojego domu