Witam.
Pytanie czy mogę sterować wszystkimi 4 obwodami wyjściowymi za pomocą jednego wyłącznika bistabilnego ? ( Załanczanie i wyłanczanie)
Chodzi mi czy mogę wyjścia na wyłącznik zewrzeć ze sobą pod jeden wyłącznik?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Row 04m
-
Tak
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025

-
Teoretycznie tak, ale fizyczne przyciski w ROW-04m będą zawsze robiły "negację" wyjścia. Czyli jeśli 4 wyjścia są "off", to przycisk zrobi je na "on". Ale jeśli 3 są "on" i 1 "off", to przycisk zrobi tobię 3 "off" i 1 "on".
Można to objeść poprzez zastosowanie wyzwalaczy akcji, ale to wymaga zawsze połączenia z serwerem i fizyczne przyciski nie będą działać, np. gdy nie ma internetu.
Przy użyciu wyzwalaczy akcji możesz to skonfigurować tak, że 1 wejście steruje 4 wyjściami, a pozostałe 3 wejścia mogą być nieużywane, ale możesz tam podłączyć inne przyciski po jakieś inne zastosowanie z wyzalaczami.
Można to objeść poprzez zastosowanie wyzwalaczy akcji, ale to wymaga zawsze połączenia z serwerem i fizyczne przyciski nie będą działać, np. gdy nie ma internetu.
Przy użyciu wyzwalaczy akcji możesz to skonfigurować tak, że 1 wejście steruje 4 wyjściami, a pozostałe 3 wejścia mogą być nieużywane, ale możesz tam podłączyć inne przyciski po jakieś inne zastosowanie z wyzalaczami.
-
W apce i tak będą to 4 różne kanały więc zawsze można je rozsynchronizować apką jak i zsynchronizowaćklew wrote: Fri Feb 18, 2022 12:59 pm Teoretycznie tak, ale fizyczne przyciski w ROW-04m będą zawsze robiły "negację" wyjścia. Czyli jeśli 4 wyjścia są "off", to przycisk zrobi je na "on". Ale jeśli 3 są "on" i 1 "off", to przycisk zrobi tobię 3 "off" i 1 "on".

Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025

-
Jak chcesz sterować jednym przyciskiem to nie prościej podłączyć wszystkie obwody pod jeden przekaźnik tj. jedno wyjście? Chyba że zależy Ci na tym aby z aplikacji sterować niezależnie.
-
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.