Zamel RNW-01

mal
Posts: 3
Joined: Mon Feb 21, 2022 8:23 am

Post

Witam,
Mam pytanie. Zainstalowałem urządzenie RNW-01 jest w chmurze supla a nie pojawia mi się nic w aplikacji.
Dodam tylko, że ma już urządzenie MEW-01 i tu wszystko jest widoczne,.
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mal wrote: Mon Feb 21, 2022 8:28 am Witam,
Mam pytanie. Zainstalowałem urządzenie RNW-01 jest w chmurze supla a nie pojawia mi się nic w aplikacji.
Dodam tylko, że ma już urządzenie MEW-01 i tu wszystko jest widoczne,.
RNW-01 nie posiada żadnych kanałów, które mogłyby być widoczne z poziomu aplilkacji.

RNW posiada wejścai (wyzwalacze akcji), którymi można sterować innymi kanałami w Supli (lub przez integracje także innymi systemami).
Wejdź na cloud.supla.org i tam skonfiguruj czym ma sterować RNW
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mal
Posts: 3
Joined: Mon Feb 21, 2022 8:23 am

Post

Chciałem podłączyć pod RNW 01 pompkę do cyrkulacji wody w domu tak by włączać i wyłączać ją z telefonu - czy mogę to zrobić ???
vajera
Posts: 448
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Post

mal wrote: Mon Feb 21, 2022 8:50 am Chciałem podłączyć pod RNW 01 pompkę do cyrkulacji wody w domu tak by włączać i wyłączać ją z telefonu - czy mogę to zrobić ???
do tego potrzebujesz np. ROW-01 bo on ma fizyczny przekaźnik 230V, który może być zdalnie załączany. RNW-01 steruje takimi urządzeniami jako pewno rodzaju pilot.
mal
Posts: 3
Joined: Mon Feb 21, 2022 8:23 am

Post

vajera wrote: Mon Feb 21, 2022 8:56 am
mal wrote: Mon Feb 21, 2022 8:50 am Chciałem podłączyć pod RNW 01 pompkę do cyrkulacji wody w domu tak by włączać i wyłączać ją z telefonu - czy mogę to zrobić ???
do tego potrzebujesz np. ROW-01 bo on ma fizyczny przekaźnik 230V, który może być zdalnie załączany. RNW-01 steruje takimi urządzeniami jako pewno rodzaju pilot.
czyli nie wykorzystam do tego RNW01 ?
User avatar
Goral64
Posts: 3151
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

mal wrote: Mon Feb 21, 2022 9:12 am czyli nie wykorzystam do tego RNW01 ?
Wykorzystasz, ale to jest urządzenie sterujące, a Ty potrzebujesz jeszcze urządzenia wykonawczego, np. ROW-01.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
klimasstudio
Posts: 1130
Joined: Wed Aug 28, 2019 9:35 pm
Location: localhost

Post

Łoo kolega zaczął od tyłu strony czyli od sterownika do aktorów wykonawczych. Trzeba dokupić jak wyżej w postach np. ROW-01 ;)

RNW-01 - możesz wykorzystać jako zdalny włącznik różnych urządzeń ;)
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
User avatar
Goral64
Posts: 3151
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

klimasstudio wrote: Mon Feb 21, 2022 10:25 am RNW-01 - możesz wykorzystać jako zdalny włącznik różnych urządzeń ;)
różnych urządzeń, ale wykonawczych.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
klimasstudio
Posts: 1130
Joined: Wed Aug 28, 2019 9:35 pm
Location: localhost

Post

Goral64 wrote: Mon Feb 21, 2022 10:27 am
klimasstudio wrote: Mon Feb 21, 2022 10:25 am RNW-01 - możesz wykorzystać jako zdalny włącznik różnych urządzeń ;)
różnych urządzeń, ale wykonawczych.
Dokładnie to miałem na myśli że sterować innymi sterownikami
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
User avatar
Goral64
Posts: 3151
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

klimasstudio wrote: Mon Feb 21, 2022 2:15 pm Dokładnie to miałem na myśli że sterować innymi sterownikami
No tak, ale to już drugi post na forum, że ktoś kupił RNW-01 aby czymś sterować... nie mając żadnego urządzenia sterującego...
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image

Return to “ZAMEL RNW-01”