ELECTRODRAGON TRACI POŁĄCZENIE
-
[email protected]
Mam problem z jednym urządzeniem. Od wczoraj odłącza mi się od aplikacji i chmury jeden electrodragon. Wcześnie pracował bez problemów. Mam drugi w ten sam sposób skonfigurowany i nie ma z nim problemów. Nie pomaga odłączanie i włączanie 230V. Tylko dobry ponownie się łączy z siecią. Ten niepołączony nie traci funkcjonalności o ile dobrze zaobserwowałem. Działa poprawnie tylko bez sieci wi fi. Pozostawia brak odczytu z czujników przez czas braku łączności. Co może być przyczyną. Ostatnio odłączają mi się od sieci też sonofy R1
SG-LUB
-
[email protected]
Sprawdzę jak będę w domu. O ile pamiętam jest ustawiona od 101 do 249.
Adres IP został przydzielony przez DHCP tylko raz 192.168.0.142. Taki był przez cały czas. Teraz znowu jest rozłączony. Mogę spróbować przydzielić na stałe jakiś po macu ewentualnie.
Mam na nim dwa przekaźniki.
Dodatkowo dht11 na RX, ds18b20 na gpio14 i zdefiniowany i nie podłaczony jeszcze (nie mogłem sobie poradzić z ustawieniami lub czym innym BMP280 na gpio 04 i 05).
Dzisiaj tylko zauważyłem że ten ds się rozłączał jak moduł się zgłaszał w necie.
Teraz znowu nieaktywny.
Pod jakim kątem tą pulę sprawdzić?
Adres IP został przydzielony przez DHCP tylko raz 192.168.0.142. Taki był przez cały czas. Teraz znowu jest rozłączony. Mogę spróbować przydzielić na stałe jakiś po macu ewentualnie.
Mam na nim dwa przekaźniki.
Dodatkowo dht11 na RX, ds18b20 na gpio14 i zdefiniowany i nie podłaczony jeszcze (nie mogłem sobie poradzić z ustawieniami lub czym innym BMP280 na gpio 04 i 05).
Dzisiaj tylko zauważyłem że ten ds się rozłączał jak moduł się zgłaszał w necie.
Teraz znowu nieaktywny.
Pod jakim kątem tą pulę sprawdzić?
SG-LUB