Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy przy pomocy SRW-01 od supli będę w stanie sterować żaluzjami fasadowymi poprzez home assistanta? Zakładam, że sterowanie góra-dół będzie działać ale czy bede w stanie sterowac jakoś nachyleniem lamelek? Z samej aplikacji supla sterowanie lamelami działa przyzwoicie (poprzez krótkie naciśnięci przycisku góra lub dół). Widziałem w necie rozwiązanie dla Shelly 2.5 z HA i podobno całkiem fajnie działa. Czy ktoś spotkał się z podobnym rozwiązaniem dla supli?
Supla SRW-01 z home assistant - żaluzje fasadowe
-
Supla nie wspiera obecnie żaluzji fasadowych. Planujemy taką funkcję dodać. Wtedy przymierzymy się do tego aby natywnie zintegrować żaluzje z HA. Obecnie jeśli połączysz Suplę z HA to będziesz mógł sterować SRW z HA tak samo jak sterujesz zwykłymi roletami.
-
Witam
Zarejestrowałem się dzisiaj, bo chciałem zapytać o ten sterownik.
Czy są ustawienia takie aby krótkie naciśnięcia przycisków lokalnych na wejścia IN powodowały krótkie impulsy na silnik?
Wtedy można sterować kątem lamel.
A dłuższe naciśnięcie np. pow. 1 sek powodowało by wysterowanie napięcia na wyjściu na określony czas np 1 min (potrzebny do zamknięcia lub otwarcia)?
Pozdrawiam
Zarejestrowałem się dzisiaj, bo chciałem zapytać o ten sterownik.
Czy są ustawienia takie aby krótkie naciśnięcia przycisków lokalnych na wejścia IN powodowały krótkie impulsy na silnik?
Wtedy można sterować kątem lamel.
A dłuższe naciśnięcie np. pow. 1 sek powodowało by wysterowanie napięcia na wyjściu na określony czas np 1 min (potrzebny do zamknięcia lub otwarcia)?
Pozdrawiam
-
Funkcjonalność sterowania żaluzjami fasadowymi jest już na zaawansowanym etapie.
-
A czy jak kupie teraz sterownik to bede mogl zaktualizowac oprogramowanie? Czy lepiej poczekac na nowa wersje?
-
Raczej tak ale na ten moment nie mogę obiecać na 100%