Chciałbym prosić o dodanie kilku dodatkowych wartości predefiniowanych (z rozwijanej listy) przy polu "czas załączenia przekaźnika" przy konfiguracji modułu supla "zamel sbw-02" (konfiguracja przez supla.cloud.org).
W tym momencie największą możliwą wartością jest 10 sekund. Prosiłbym o dodanie wartości takich jak: 30 sekund, 60 sekund, 90 sekund, 120 sekund. Ewentualnie proszę o dodanie możliwości wpisania dowolnego czasu z zakresu 1s-300s.
Być może w większości sytuacji wartość 10 sekund wystarcza ale podam pewien przykład z życia wzięty (dotyczy mnie i kilku innych "suplowiczów"):
- przyjeżdżam samochodem z zakupów - parkuję przed domem - chciałbym otworzyć sobie drzwi z poziomu aplikacji, schować telefon do kieszeni, wziąć zakupy i zdążyć wejść do domu - w 10 sekund to niewykonalne - ponowne wyciąganie telefonu z kieszeni też wygodne nie jest - 60 lub 120 sek w zupełności by mi wystarczyło - a takiej wartości nie da się ustawić
- przychodzą do mnie znajomi - otwieram im bramę z poziomu aplikacji i od razu chciałbym kliknąć i otworzyć im drzwi - i np. nie wychodzić po nich specjalnie - przy 10 sekundach nie jestem w stanie oszacować kiedy dotrą do drzwi i co chwila np. patrzeć czy już im naciskać otwieranie czy nie - 1 min lub 2 min rozwiązałyby sprawę
w tym momencie rozwiązaniami "zastępczymi" ale niezbyt wygodnymi są:
- zainstalowanie przekaźnika czasowego np. zamela i podpięcie go pod sbw-02 - wtedy ustawiamy sobie czas i po sprawie - sygnał podawany jest przez czas jaki chcemy
- zainstalowanie elektrozaczepu z funkcją pamięci - sygnał otworzy drzwi i dopóki ktoś ich nie otworzy będą otwarte - ale nie jest to do końca bezpieczne rozwiązanie (jednak wg mnie elektrozaczepy które są otwarte tylko w momencie podawania sygnału są najbezpieczniejsze)
czy istnieje możliwość aby dodać kilka wartości do czasu załączania przekaźnika? albo dodać pole "wartość niestandardowa" - oczywiście osoby zainteresowane byłby za to bardzo wdzięczne - a z punktu widzenia programisty - to tylko kilka linijek w kodzie