Witam, Panowie proszę o pomoc bo się już poddaje. Z racji tego ze potrzebowałem najmniejszy moduł esp8266 wybrałem ESP01S 1MB i tu zaczęły się problemy. Użyłem GUI GENERATOR (wiadomo szybko i przyjemnie) ponieważ zależało mi na OTA i do tego miał być tylko podłączony przekaźnik i DHT22. Wgranie bez problemu, natomiast układ zaczyna działać w trybie pracy, próbuje się połączyć mimo iż żadnej konfiguracji jeszcze nie ma. Nie rozgłasza żadnej sieci, aby wejść w tryb konfiguracji trzeba cudować nieraz wejdzie i działa innym razem trzeba 30 razy próbować. Zamiast ESP01S użyłem WEMOS D1 mini i on działa od strzała - od razu rozgłasza sieć, bez problemu konfiguracja wszystko działa. Czy z tymi ESP01S są takie częste problemy ?
Druga sprawa zacząłem pisać własny program z użyciem biblioteki SUPLA i tu kolejny problem - wszystko działa ale dodanie biblioteki zajmuje ponad 50% pamięci flash co dyskwalifikuje OTA a na tym mi bardzo zależało. Może macie na to jakiś sposób ? Mowa tu o ESP01S bo Wemos wiadomo ma więcej pamięci i nie ma z tym problemu.
Pozdrawiam