BFT Thalia- jak ppdłączyć żeby odczytać stan bramy.

dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Cześć. Z racji, że nie mam jak podłączyć kontraktonów prośba o info czy w tym napędzie można się gdzieś wpiąć żeby pokazywało stan?
Dziękuję
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
lukfud
Posts: 2120
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

dydyrydy wrote: Tue Mar 01, 2022 7:29 am Cześć. Z racji, że nie mam jak podłączyć kontraktonów prośba o info czy w tym napędzie można się gdzieś wpiąć żeby pokazywało stan?
Dziękuję
https://www.gałecki.pl/wp-content/uploa ... -12_PL.pdf
Wg. powyższej instrukcji masz 2x AUX (0 na 20/21 i 3 na 26/27) Obydwa wyjścia można ustawić jako "Kontrolka otwartej bramy SCA"
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Nie otwiera się link, ale piszesz, że można ustawić...tzn. tylko podłączyć z Sonoffa do tych wyjść, czy jeszcze coś ustawiać(?) w centrali?
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
lukfud
Posts: 2120
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

dydyrydy wrote: Tue Mar 01, 2022 10:42 am Nie otwiera się link, ale piszesz, że można ustawić...tzn. tylko podłączyć z Sonoffa do tych wyjść, czy jeszcze coś ustawiać(?) w centrali?
Otwiera się, spróbuj w innej przeglądarce.
Funkcję AUX'a musisz ustawić w centralce. AUX 0 daje napięcie 24V a AUX 3 jest przekaźnikiem bezpotencjałowym (domyślnie funkcja 0 - "2-gi kanał radiowy"), więc podłącz do AUX 3 i przestaw funkcję na 1 - "SCA Kontrolka Otwartej Bramy"
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Już się otwiera link. Czyli mam podłączyć pod wejścia 20 i 26 tak? Potem ustawić w centrali na 1?
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
lukfud
Posts: 2120
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

dydyrydy wrote: Tue Mar 01, 2022 11:24 am Już się otwiera link. Czyli mam podłączyć pod wejścia 20 i 26 tak? Potem ustawić w centrali na 1?
26, 27 i ustaw w centralce funkcję AUX 3 na 1.
Wadą tej funkcji jest miganie podczas zamykania (będzie problem ze scenami w skryptach). Sprawdź też funkcję 8 "Wyjście zamka ELEKTRYCZNEGO Z MAGNESEM. Styk pozostaje zamknięty jeżeli brama jest zamknięta"
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Patrzyłem w tej instrukcji, ale nie za bardzo wiem jak mam ustawić to w centrali.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Doprecyzuj do jest dla Ciebie niezrozumiałe.
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Jak zmienić na 1 w AUX w centralce.

P.S. Jak zmienić tytuł tematu, bo widzę tam literówkę?
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
lukfud
Posts: 2120
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

dydyrydy wrote: Tue Mar 01, 2022 12:11 pm Jak zmienić na 1 w AUX w centralce.
Strony 35-42, wszystko masz opisane.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/

Return to “Sonoff SV”