servo 360 czy silniczek ?

akszyn

Co polecacie aby było prostsze a zarazem tańsze w wykonaniu do podnoszenia przy pomocy sznureczka aby silniczek mógł wykonać 3 czy 4 obroty (w obie strony) oraz jakiego rodzaju oprogramowania musiałbym do tego użyć aby wykonać u siebie coś takiego jak na tym filmiku np.: przy pomocy wemosa D1 mini
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
Albert

Najprościej, przerobić servo na silniczek (wywalić blokadę i elektronikę), podlutować się dwoma przewodami do silniczka, do tego moduł mostka H albo poprosić kogoś, żeby ogarnął konkretny soft do serva mp mg90s.
akszyn

A jak zrobić taki mostek h oraz jakiego wtedy softu musiałbym użyć aby móc na stale ustawić maksymalną ilość obrotów a poza tym nie prościej było by na allegro kupić gotowe serwo z możliwością pełnego obrotu ?
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
Albert

https://allegro.pl/oferta/sterownik-sil ... 8852832395

Servo to servo a jak coś ma pełny obrót to już raczej nie servo tylko silnik? Poza tym przeróbka jest dziecinnie prosta. Ale jak napisałem - nie wiem czy to moje rozwiązanie jest ok. W sensie na pewno wygodniej by było zaimplementować sterowanie prawdziwym servem z poziomu wemosa, bez kombinowania

Return to “Pomoc”