Alexa skill się nie łączy

Grzesb
Posts: 9
Joined: Tue Mar 01, 2022 5:13 pm

Post

Witam
Próbuje połączyć Alexe z apki i przez www i nie łączy się.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Komunikat błędu ? Masz podłączone do konta urządzenia współpracujące z Alexą ?
Grzesb
Posts: 9
Joined: Tue Mar 01, 2022 5:13 pm

Post

Do konta są podłączone urządzenia że smartlife.

Błędów Nie ma, przechodzi spowrotem do pozycji likowania. Raz mi wyświetliło to ze zdjęcia
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Co masz podłączone do konta Suplowego ?
Grzesb
Posts: 9
Joined: Tue Mar 01, 2022 5:13 pm

Post

esp01S -Gui-generic 4.7.3 i Wemos ta sama wersja.
Jak się Alexa próbuje podłączyć to pojawia się informacja o przydzieleniu dostępu (screen).
Jak w Alexie biorę Enable to use otwiera się przeglądarka wpisuje login i hasło potem pojawiają się trzy kropeczki i wraca znowu do Enable to use.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
gbcolin
Posts: 121
Joined: Wed Jun 12, 2019 4:13 pm

Post

Zlinkuj przec pc. Nie wiem jak na androidzie ale na iosie nie idzie zlinkowac supli z alexa od x czasu.
Nie atakuję projektu Supli ;)
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Problem jest zgłoszony do Amazona i wyglada tak jakby coś było nie tak po ich stronie. Wyglada, że po etapie autoryzacji OAUTH Alexa nie wysyła żądań do lambdy po naszej stronie. Problem występuje w przypadku niektórych kont. Nie wszystkich. Czasami daje się go obejść włączając Skill-a ze strony www.
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Zgłaszajcie to do Amazona. Ja próbuję z nimi się dogadać od 3 tygodni i oni nadal nie mogą zreprodukować problemu i wydaje im się że tylko ja mam z tym problem.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
gbcolin
Posts: 121
Joined: Wed Jun 12, 2019 4:13 pm

Post

Rozwiazanie jedyne to przeglądarka na pc nie wiem jak mac.
Nie atakuję projektu Supli ;)
gbcolin
Posts: 121
Joined: Wed Jun 12, 2019 4:13 pm

Post

Rozwiazanie jedyne to przeglądarka na pc nie wiem jak mac.

Jak rozjerzdza sie skill co kilka tygodni to kolejne rozwiązanie -> jak piszecie rutynę to wrzucajcie pauzy między wierszami wykonania w postaci polecenia „wait” i tam wybieracie 5s bo chyba mniej się nie da i to pomaga. Sam miałem takie problemy ale jeden z tematów na forum to opisuje i mam spokój od kilku mc.
Nie atakuję projektu Supli ;)

Return to “Amazon Alexa”