Witam
Dlaczego nie moge skojarzyć supla z alexa, czy to wina supla?
Dzieki
Alexa nie dziala z supla
-
Nie wiemy dlaczego tak się dzieje. Problem zgłoszony do Amazon. Powinieneś zgłosić też ze swojej strony. Na niektórych kontach Amazon nie można połączyć się z Suplą. Spróbuj dodać skilla z poziomu strony www.
-
Jak to dodać ze story strony? masz jakis link jak to dodac
-
-
Działa dodawanie z poziomu strony https://alexa.amazon.com/ albo przez wyszukiwarkę skilli na amazon.com.
Tylko nie rób tego na telefonie z zainstalowaną apką alexy, bo wtedy końcówka procesu linkowania jest przekierowywana do apki i też się wywala.
Tylko nie rób tego na telefonie z zainstalowaną apką alexy, bo wtedy końcówka procesu linkowania jest przekierowywana do apki i też się wywala.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Dziekuje, zlinkowalem przez strone i dziala wszytko.
-
Zgłaszajcie proszę do Amazona ten problem, że nie da się zlinkować konta za pomocą aplikacji na telefonie.
Oni na razie cały czas twierdzą, że "u mnie działa". Im więcej zgłoszeń dostaną od różnych osób, tym większa szansa, że ktoś po tej drugiej stronie dostrzeże problem.
Oni na razie cały czas twierdzą, że "u mnie działa". Im więcej zgłoszeń dostaną od różnych osób, tym większa szansa, że ktoś po tej drugiej stronie dostrzeże problem.
-
Wyslalem feedback tylko niewiem czy to do amazona czy do supla, moze podeslij krok po kroku jak to zgalaszac i bedziemy dzialac
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Ogólnie jest to dość skomplikowane. Powinno się kontaktować zależnie od tego do jakiego rynku jest przypisane konto. Podobno da się to sprawdzić wchodząc na: https://www.amazon.com/hz/mycd/myx#/hom ... gs/payment
Ogólna pomoc dla konta przypisanego do USA (Polskie konta chyba tam są przypisywane, ale nie zawsze): https://www.amazon.com/hz/contact-us/fo ... ateway-csp
Tylko tutaj można albo rozmawiać telefonicznie, albo na chat (w obu przypadkach angielski). Od razu mówcie, że macie problem z połączeniem skilla Supla za pomocą aplikacji na telefonie, że przez interfejs www wszystko działa, a nie działa tylko apka. Oni będą maglować różne kroki w stylu: przeinstaluj apkę, przeloguj się, itd. a do tego skoro działa Wam linkowanie przez www, to znaczy, że pomogli Wam rozwiązać problem . Ogólnie trzeba być upartym i mówić, że chcecie zgłosić problem z ich aplikacją i że nie szukać rozwiązania dla siebie, bo workaround już znacie.
Ja miałem jeszcze kontakt z pomocą dla naszego regionu (pod Niemcy podpadamy ). Także też po angielsku - można pisać maile na:
cs-reply@amazon.de
Ewentualnie można próbować po polsku na:
cs-reply@amazon.pl
-
Dzień dobry,
odkopuję temat, ale od dluższego czasu mam problem z połączeniem z Alexa. Kiedyś skill mi działał, ale z racji zmiany w 3/4 kanałów w Alexie funkcjonowały kanały nieaktywne - usunąłem skill'a i niestety nie da się połączyć ponownie. Przy próbie połączenia dostaję komunikat 404 - zgubiłeś się? i alexa nie łączy się z suplą.
Czy jest jakiś sposób, żeby połączyć to inaczej niż przez apkę? Strona wydaje się, ze nie działa.
Dziękuje za pomoc.
odkopuję temat, ale od dluższego czasu mam problem z połączeniem z Alexa. Kiedyś skill mi działał, ale z racji zmiany w 3/4 kanałów w Alexie funkcjonowały kanały nieaktywne - usunąłem skill'a i niestety nie da się połączyć ponownie. Przy próbie połączenia dostaję komunikat 404 - zgubiłeś się? i alexa nie łączy się z suplą.
Czy jest jakiś sposób, żeby połączyć to inaczej niż przez apkę? Strona wydaje się, ze nie działa.
Dziękuje za pomoc.