Dzień dobry
Mam pewien problem z ustaleniem wartości impulsu po stronie konfiguracji licznika LIW
Posiadam wodomierz który wysyła impuls na każde 10L wody , w konfiguracji niestety nie da sie wprowadzić wartości po przecinku tak aby operować nadal na m3. Zmieniłem wartość na L i w polu impuls = 10 / L
Jednak to jest wartość mniej czytelna w rozliczaniu wody gdzie wszędzie operuje sie m3 (czyli 1000L )
Licznik wody impulsy w LIW
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Ależ to proste, ustaw sobie m3 i wpisz 100 imp/m3gruchala wrote: Sat Apr 23, 2022 7:57 pm Dzień dobry
Mam pewien problem z ustaleniem wartości impulsu po stronie konfiguracji licznika LIW
Posiadam wodomierz który wysyła impuls na każde 10L wody , w konfiguracji niestety nie da sie wprowadzić wartości po przecinku tak aby operować nadal na m3. Zmieniłem wartość na L i w polu impuls = 10 / L
Jednak to jest wartość mniej czytelna w rozliczaniu wody gdzie wszędzie operuje sie m3 (czyli 1000L )
To co wpisujesz jest nieprawdą, bo twój impulsator wysyła 1 imp / 10 l a nie 10 imp / 1l czyli przy ustawieniu miary litr musiałbyś wpisać 0,1 imp / 1l
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026