Witam
Mam dwie sztuki MEW-01 zamontowane w rozdzielnicy. Pierwsza "na cały dom" - działa bez problemu od Września 2021. Dwa tygodnie temu kupiłem drugą sztukę celem rejestrowania zużycia przez pompę ciepła. I jest problem. Kilka dni temu pompa była już załączona ale nie pracowała tylko była na "czuwaniu". Pobierała wtedy około 11-15W. Licznik to rejestrował ale któregoś dnia miałem wrażenie, że chyba wskazanie się wyzerowało. Sprawdzając wykres natrafiłem na coś dziwnego a konkretnie sytuację jakby jednego dnia energia pobrana się "cofnęła" - nie wiem jak to opisać ale postaram się załączyć zrzuty ekranu. Zignorowałem ten fakt i potraktowałem jak pojedynczy błąd. Wczoraj uruchomiłem PC już produkcyjnie i niby wszystko było ok ale dzisiaj wieczorem licznik energii pobranej znów się wyzerował. Co się dzieje ? Ma ktoś jakiś pomysł na przyczynę takiej sytuacji ? Na razie jest to początkowy etap pracy pompy ale nie wyobrażam sobie jakbym się wkurzył gdyby powiedzmy za pół roku zużycie się wyzerowało.
Uszkodzony MEW-01 ? Sam się resetuje licznik energii pobranej
-
grzesiek82
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.