Uszkodzony MEW-01 ? Sam się resetuje licznik energii pobranej

grzesiek82

Witam

Mam dwie sztuki MEW-01 zamontowane w rozdzielnicy. Pierwsza "na cały dom" - działa bez problemu od Września 2021. Dwa tygodnie temu kupiłem drugą sztukę celem rejestrowania zużycia przez pompę ciepła. I jest problem. Kilka dni temu pompa była już załączona ale nie pracowała tylko była na "czuwaniu". Pobierała wtedy około 11-15W. Licznik to rejestrował ale któregoś dnia miałem wrażenie, że chyba wskazanie się wyzerowało. Sprawdzając wykres natrafiłem na coś dziwnego a konkretnie sytuację jakby jednego dnia energia pobrana się "cofnęła" - nie wiem jak to opisać ale postaram się załączyć zrzuty ekranu. Zignorowałem ten fakt i potraktowałem jak pojedynczy błąd. Wczoraj uruchomiłem PC już produkcyjnie i niby wszystko było ok ale dzisiaj wieczorem licznik energii pobranej znów się wyzerował. Co się dzieje ? Ma ktoś jakiś pomysł na przyczynę takiej sytuacji ? Na razie jest to początkowy etap pracy pompy ale nie wyobrażam sobie jakbym się wkurzył gdyby powiedzmy za pół roku zużycie się wyzerowało.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zareklamuj urządzenie w Zamel. Być może jest uszkodzona pamięć FRAM.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL MEW-01”