Witajcie,
Podłączyłem swój SBW-02 do napędu Faac 740 zgodnie z poniższym schematem. W aplikacji wszystko działa, pokazuje stany otwarcia i zamknięcia bramy, powiązałem to z Google Home i otwieranie działa prawidłowo natomiast nie mogę bramy zamknąć poleceniem głosowym.
Zrobiłem też zgodnie z tą instrukcją viewtopic.php?p=33710#p33710 ale dalej zamykanie nie działa.
Poproszę o jakieś rady jak to uaktywnić.
Dzięki i pozdrawiam
Brak głosowego zamykania bramy
-
Galaxiak
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Galaxiak
Odpowiedniej czyli jakiej?
Asystent rozpoznaje komendy ale działa tylko otwieranie
Asystent rozpoznaje komendy ale działa tylko otwieranie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Masz włączoną integrację z Google Home ?
https://drive.google.com/file/d/1IFmdmS ... TNfoJ/view
https://drive.google.com/file/d/1IFmdmS ... TNfoJ/view
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Galaxiak
Oczywiście
U mnie kanał bramy wjazdowej ma podpis 'Wjazdowa'.
Jak powiem 'Otworz bramę' to asystent nie rozumie co chce zrobić ale jak powiem 'Otworz bramę wjazdową' to ją bez problemu otwiera Tak samo przy zamykaniu, hasło 'Zamknij bramę wjazdową' jest zrozumiane i działa Oczywiście akcja wykonuje się na urządzeniu wykonawczym
Jak powiem 'Otworz bramę' to asystent nie rozumie co chce zrobić ale jak powiem 'Otworz bramę wjazdową' to ją bez problemu otwiera Tak samo przy zamykaniu, hasło 'Zamknij bramę wjazdową' jest zrozumiane i działa Oczywiście akcja wykonuje się na urządzeniu wykonawczym
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Galaxiak
Ale jak widać powyżej asystent rozumie komendy i mówi, że je wykonuje z tym, że działa tylko otwieranie. Mówi, że zamyka ale napęd tego nie robi.
Nazwa w GH jest taka sama jak w Supli.
Nazwa w GH jest taka sama jak w Supli.