Alexa problemy z połączeniem drugiego echo

maxio2011

Witam mam od 2 dni problem z drugim echo w tej samej sieci ciągle jest offline ,resetowanie dodawanie od początku nic nie pomaga czasem odpowie na proste polecenie a czasem kreci kolor niebieski nic nie odpowiadając ? Drugi bez problemu działa ktoś coś wie czy problem jest po stronie amazona?
pzygmunt

Myślę, że warto do nich bezpośrednio napisać w tej sprawie.
maxio2011

Tak to wygląda jakby była blokada... normalnie można zarejestrować wybrać sieć dostaje się komunikat że połączono aby za chwilę było offline

problem od wielu lat:
https://www.amazonforum.com/s/question/ ... ng-offline

i na pewno to nie wina routera i sieci skoro ponad rok działały oba...
gbcolin

Misisz zrobić update zaraz po dodaniu. Można zmusić ją kombinacją klawiszy.
Nie atakuję projektu Supli ;)
gbcolin

Sposoby: na wlaczonej alexie wciśnij wycisz. Pozostaw na godzinkę w tym czasie zainstaluje najnowszy soft. Jeśli to nie pomoże spróbuj przytrzymać 30s klawisz wyciszenia i wtedy pozostaw do godziny. Jeśli to niepomoze wylacz ją z sieci następnie włącz a zaraz po włączeniu przyduś wyciszenie :) powinno pomóc po godzince. A i w trakcie instalacji moze mrygać jakby słuchała w tym czasie nie reaguje i jest offline.
maxio2011

Witam

Dzięki za odpowiedź od rana walczę

teraz pytanie czy wciskając przycisk wycisz ma oring palić się cały czas na czerwono (tryb wyciszony)?

w amazonie wyrejestrowałem alexe ponownie zainstalowałem z poziomu aplikacji standardowo przeszła z automatu w tryb offline
pierwszy sposób po godzinie ( oring czerwony) nie dał rezultatu,teraz od razu sposób trzeci (oring czerwony) zobaczymy...

alexa jest w offline wymawiając do niej jest oring niebieski nic nie mówi nic nie wykonuje z siecią jest wszystko wporządku w między czasie kupiłem 3 urządzenie i bez problemu działa
gbcolin

Możliwe że nie została odpięta od konta poprzednieho właściciela jak dedukuję być może na wyrost.
gbcolin

Spróbuj postawić hotspot na telefonie i połączyć ją z hotspotem nawet z innego tel. Mam taki trop że może rodzaj zabezpieczenia jej nie pasi bo być może archaiczne oprogramowanie i pokombinuj wep/wpa. Najdziwniejsze jest to że niby przechodzi u Ciebie konfig do końca.

Która generacja i rodzaj echo?

A i doczytaj czy można dodać przez www. Może to pomoże. Zerknij w konto czy przez przeglądarkę da się dodać.
maxio2011

Dziwna z tym sprawa
nowy w tym samym miejscu działa bez problemu

przeniosłem do innego pomieszczenia gdzie jest wzmacniacz sygnału wtykany w gniazdko i działa soft aktualny w miejscu docelowym rozgłasza ten sam problem

Return to “Amazon Alexa”