Brama przesuwna ze stanem procentowym otwarcia

Mmk27

Witam,
Czy ktoś ma jakiś pomysł w jaki sposób można to zrobić? Chodzi mi o to aby brama działała tak jak w przypadku rolet, kiedy mogę sobie suwakiem ustawić na ile % ma się roleta otworzyć.
shimano73
Been thanked: 1 time

Pewnie ze się da … tylko wywal elektronikę z napędu , zabierz piloty reszcie i podłącz srw-01 , skalibruj i ciesz się procentowym otwarciem 😁
U mnie by to nie przeszło , jeszcze mi bramę otwiera Siri ale pozostali 3 użytkownicy tylko pilotów .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wizualizacja procentowego otwarcia wspierana jest tylko przez rolety. Kanały do sterowania bramami takich funkcji nie posiadają i nie planujemy tego zmieniać z uwagi na specyfikę automatyki bramowej.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Niedawno na FB trafiłem na kogoś kto robi sterowniki do bram z Suplą na pokładzie, gdzie jest % otwarcia. Pewnie jest to zrobione na kanale rolety.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
miko1282
Has thanked: 1 time

klew wrote: Sat Jun 04, 2022 7:09 am Niedawno na FB trafiłem na kogoś kto robi sterowniki do bram z Suplą na pokładzie, gdzie jest % otwarcia. Pewnie jest to zrobione na kanale rolety.
Jesteś w stanie znaleźć link ? :D
arkadp

% otwarcia - ja próbowałem przy bramnie skrzydłowej niby sie udało ale sensu w tym żadnego nie widziałem więc pomysł usunięty.

Czujnik indukcyjny zbliżeniowy , ja miałem laserowy i z wartości napięcia przeliczyć stan otwarcia po A0.

Return to “Pomoc”