Srw 01 rolety. Czy jest tryb zapamiętywania?
-
Panowie mam szybkie pytanie odnośnie sterownika srw. Co w przypadku gdy mamy wszystko skalibrowane w programie, wizualizacja ładnie działa Ale w pewnym momencie przykładowo mamy cały dzień problem z siecią wifi I musimy manewrowac roleta z przycisków ściennych. Czyli jedną z rolet np otworzyliśmy do połowy inna otworzyliśmy trochę tylko aby wpadło światło słoneczne. I teraz czy ten sterownik ma opcję zapamiętywania że tyle I tyle czasu dzialalismy z przycisków? I po powrocie sieci wifi on sobie skalibruje w programie wizualizacje położenia rolety ? Czy na nowo czeka nas kalibracja rolet względem których korzystaliśmy z przycisków ściennych?
-
Kalibracja i stan rolety są zapamiętywane wyłącznie po stronie sterownika (SRW), więc dostęp do sieci tutaj nie ma znaczenia. Po ponownym połączeniu wszystko będzie wyświetlane poprawnie.adasio1231@wp.pl wrote: Mon Jun 06, 2022 8:00 am Panowie mam szybkie pytanie odnośnie sterownika srw. Co w przypadku gdy mamy wszystko skalibrowane w programie, wizualizacja ładnie działa Ale w pewnym momencie przykładowo mamy cały dzień problem z siecią wifi I musimy manewrowac roleta z przycisków ściennych. Czyli jedną z rolet np otworzyliśmy do połowy inna otworzyliśmy trochę tylko aby wpadło światło słoneczne. I teraz czy ten sterownik ma opcję zapamiętywania że tyle I tyle czasu dzialalismy z przycisków? I po powrocie sieci wifi on sobie skalibruje w programie wizualizacje położenia rolety ? Czy na nowo czeka nas kalibracja rolet względem których korzystaliśmy z przycisków ściennych?
Zakładam, że sterowanie z przycisków jest realizowane przez SRW.
-
Tak każdy przycisk jest podłączony zarówno od otwierania I zamykania przez moduł Srw. Zagadka dla mnie było właśnie co będzie w przypadku braku sieci wifi A jednocześnie korzystaniem z przycisków sciennychklew wrote: Mon Jun 06, 2022 8:05 amKalibracja i stan rolety są zapamiętywane wyłącznie po stronie sterownika (SRW), więc dostęp do sieci tutaj nie ma znaczenia. Po ponownym połączeniu wszystko będzie wyświetlane poprawnie.adasio1231@wp.pl wrote: Mon Jun 06, 2022 8:00 am Panowie mam szybkie pytanie odnośnie sterownika srw. Co w przypadku gdy mamy wszystko skalibrowane w programie, wizualizacja ładnie działa Ale w pewnym momencie przykładowo mamy cały dzień problem z siecią wifi I musimy manewrowac roleta z przycisków ściennych. Czyli jedną z rolet np otworzyliśmy do połowy inna otworzyliśmy trochę tylko aby wpadło światło słoneczne. I teraz czy ten sterownik ma opcję zapamiętywania że tyle I tyle czasu dzialalismy z przycisków? I po powrocie sieci wifi on sobie skalibruje w programie wizualizacje położenia rolety ? Czy na nowo czeka nas kalibracja rolet względem których korzystaliśmy z przycisków ściennych?
Zakładam, że sterowanie z przycisków jest realizowane przez SRW.
-
Aby to działało poprawnie przyciski muszą być podłączone tylko i wyłącznie do IN1,IN2 w SRW.
-
Tak właśnie mam podłączone. Żadnych innych przejsciowek I omijania sterownika. Czyli rozumiem że nie ma co się bać rozkalibrowaniapzygmunt wrote: Mon Jun 06, 2022 8:52 am Aby to działało poprawnie przyciski muszą być podłączone tylko i wyłącznie do IN1,IN2 w SRW.
-
Jak się trochę rozkalibruje z uwagi na np. specyfikę pracy silnika i rolety to przy pełnych otwarciach/zamknięcia się dokalibruje.