Podłączenie SBW-02 do sterownika napędu marantec Control x.52
-
borandz2
Witam mam zamontowany napęd bramy dwuskrzydłowej firmy marantec (sterownik Control x.52) chciałbym podłączyć SBW-2 tylko nie wiem gdzie wpiąć IN1, OUT1 i OUT2. Może by ktoś pomógł. 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
A1 - B9
A2 - P6
11 - B9
14 - 8
Sprawdź jak się zachowuje zacisk 49 (podłącz multimetr pomiędzy 49, a H7). Jeśli będzie tam napięcie w zależności od tego czy brama otwarta czy zamknięta to możesz tego wyjścia użyć. Wtedy podłączasz IN1 do 49. Niemniej jednak z instrukcji (Poziom 3 - Menu 7) średnio wynika aby to wyjście się sprawdziło w roli sygnalizacji otwartej bramy. Jeśli 49 się nie nadaje to możesz zastosować zewnętrzny kontaktron, który należy podłączyć pod A1 i IN1,
A2 - P6
11 - B9
14 - 8
Sprawdź jak się zachowuje zacisk 49 (podłącz multimetr pomiędzy 49, a H7). Jeśli będzie tam napięcie w zależności od tego czy brama otwarta czy zamknięta to możesz tego wyjścia użyć. Wtedy podłączasz IN1 do 49. Niemniej jednak z instrukcji (Poziom 3 - Menu 7) średnio wynika aby to wyjście się sprawdziło w roli sygnalizacji otwartej bramy. Jeśli 49 się nie nadaje to możesz zastosować zewnętrzny kontaktron, który należy podłączyć pod A1 i IN1,
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
borandz2
Dzięki za informacje, Ostatnio nie mam za wiele czasu ale w najbliższym wolnym czasie zajmę się tematem. I poinformuję o wynikach. Póki co korzystam z pilota, ale fajnie byłoby robić to przez aplikację no i można reszcie rodziny udostępnić bez pilotów . Pozdrawiam