RNW-01 problem

Misiektt
Posts: 15
Joined: Thu Jun 16, 2022 10:42 pm

Post

Hej,
Mam problem, moduł nie łączył mi się do wifi, wszedłem na stronę 4.1 wpisałem ręcznie dane i po restarcie dioda miga 1s/1s i nic, ani go w wifi ani nie ma go w cloud, nie emituje też swojej wifi. Nie mam pojęcią jak go zresertować bo klikanie config nic nie daje, jakieś pomysły ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18497
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Sprawdź co jest w last state.
Misiektt
Posts: 15
Joined: Thu Jun 16, 2022 10:42 pm

Post

Chętnie tylko jak nie emituje wifi to nie mam jak połączyć się z modułem to jak sprawdzę co jest w last state
User avatar
klew
Posts: 8663
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Misiektt wrote: Fri Jun 17, 2022 3:38 am Chętnie tylko jak nie emituje wifi to nie mam jak połączyć się z modułem to jak sprawdzę co jest w last state
Przytrzymaj przycisk config przez około 5s. Zacznie szybko migać diodą. Wtedy połącz się z jego wifi i na stronie 4.1 sprawdź last state
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Misiektt
Posts: 15
Joined: Thu Jun 16, 2022 10:42 pm

Post

Niestety trzymanie config nic nie zmienia tak samo zdjęcie napięcia
User avatar
klew
Posts: 8663
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Misiektt wrote: Fri Jun 17, 2022 5:56 am Niestety trzymanie config nic nie zmienia tak samo zdjęcie napięcia
Jak miga dioda po około >5 s od przytrzymania przycisku config? Widać jakąś zmianę cyklu migania, czy jest kompletnie bez żadnej reakcji?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Misiektt
Posts: 15
Joined: Thu Jun 16, 2022 10:42 pm

Post

Kompletnie zero, miga 1s/1s czasami na chwile się na 2 sek na stałe zapali a tak na wduszanie config echo
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4096
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Masz router firmy Tenda?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
pzygmunt
Posts: 18497
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

W RNW jest od początku FW odporny na Tendę. Może na 4.1 został config na przyciskach wyłączony.
Spróbuj przytrzymać CONFIG wbudowany w RNW.
Misiektt
Posts: 15
Joined: Thu Jun 16, 2022 10:42 pm

Post

Co to config wbudowany. Nie nie mam rootera Tendy.
Config na urządzeniu trzymałem i mówię, że nic to nie daje. Rooter mam Netgear Orbi. Zresztą co ma piernik do wiatraka jak RNW nie załącza swojej sieci Wifi bez tego się z nim nie połączę

Return to “ZAMEL RNW-01”