GEOLOKALIZACJA - AUTOMATE

rdfilozof

Dzień dobry,

Mam taki pomysł, ale nie potrafię sobie poradzić z konfiguracją flow w automate. A mianowicie kiedy podchodzę do furtki, chciałbym aby z automatu w wybranym miejscu uruchamiał się elektrozamek, abym nie musiał sięgać po klucze do kieszeni. W automate utworzyłem flow, gdzie ustawiłem w module When at location swoją pozycję i wybrałem opcję When changed. Po osiągnięciu punktu docelowego powinien uruchamiać się link bezpośredni do supli. Lecz niestety w punkcie geolokalizacji flow nie reaguje. Natomiast jak w When at location ustawię opcję immediately, elektrozamek ciągle się włącza jak szalony. Co robię nie tak, czy ktoś jest w stanie to zweryfikować ? Z góry wielkie dzięki. Poniżej logika jaką zastosowałem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
emg

po wykonaniu instrukcji otwarcia zaczepu musisz dać kolejny blok sprawdzający czy jesteś w danej lokalizacji. Jak tak to zapętlasz sprawdzanie na tym bloku, jak nie jesteś (czyli opuściłeś strefę) to wracasz do pierwszego bloku sprawdzania geolokalizacji.
........._____.........______........______.........

supla: zamel x15, shelly x 16, wemos x4, sonoff
konkurencja: blebox, tuya, nuki
rdfilozof

OK, spróbuję dzisiaj się tym pobawić.

Return to “Pomoc”