Cześć,
Może ktoś podpowiedzieć jaki przepływomierz cieczy powinienem podłączyć do LIW-01 aby działało?
Chcę liczyć zużycie wody w ogrodzie.
Myślałem o czymś tego typu: https://termipol.pl/przeplywomierze-cie ... ierz-pm1-b
Będzie to lub coś podobnego gadać z LIW-01?
Dzięki!
Radek
Impulsowy licznik wody
-
Możliwe, że trzeba będzie tutaj zastosować jakiś dodatkowy tranzystor/transoptor. Zamel musiałby się wypowiedzieć.
-
Dzięki!
Czy ktoś próbował?
Czy jest szansa, że ktoś z supla się tu wypowie?
Czy ktoś próbował?
Czy jest szansa, że ktoś z supla się tu wypowie?
-
A jak myślisz to opomiarować, nawet jeśli uda Ci się zliczać impulsy?
Chyba dokładniejszy byłby wodomierz z impulsatorem. Ten przepływomierz to chyba bardziej nadaje się jako czujnik przepływu wody, znaczy ktoś zapomniał odkręcić kran albo strzelił wąż od pralki...
Chyba dokładniejszy byłby wodomierz z impulsatorem. Ten przepływomierz to chyba bardziej nadaje się jako czujnik przepływu wody, znaczy ktoś zapomniał odkręcić kran albo strzelił wąż od pralki...
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025
-
Z informacji jakie znalazłem wynika, że tego typu przepływomierze dają określoną ilość impulsów np na 1L wody przepływającej, wiec na moje może to działać jako licznik
Możesz zaproponować najzwyklejszy licznik z nakładką? Może faktycznie nie ma sensu iść w te przepływomierze..
Dzieki!
Możesz zaproponować najzwyklejszy licznik z nakładką? Może faktycznie nie ma sensu iść w te przepływomierze..
Dzieki!
-
Cześć,
Ja też chętnie bym się dowiedział czy taki przepływomierz będzie działał z LIW-01. Przepływomierz już mam bardzo podobny i chciałem kupić Suplę i potem podpiąć to do Home Assistanta ale na razie to ostro zbieram wiedzę.
Ja też chętnie bym się dowiedział czy taki przepływomierz będzie działał z LIW-01. Przepływomierz już mam bardzo podobny i chciałem kupić Suplę i potem podpiąć to do Home Assistanta ale na razie to ostro zbieram wiedzę.
-
-
Część podepnę się pod temat chcę założyć liw-01 niestety mam licznik elektroniczny, i na 90% nie mogę podpiąć tam licznika impulsów, szukam rozwiązania które mógłbym założyć na równe 1/2 lub 1” może ktoś ma jakieś doświadczenia i może się podzielić?
-
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Proste rozwiązania są najlepsze, gdzie dostanę taki licznik? Najlepiej z gotową nakładką ?