SRW-01 problem z przyciskiem

Sterownik rolet
the0dor

Witam.
Posiadam 5 modułów do sterowania roletami zewnętrznymi SRW-01

Wszystkie 4 działają zarówno z poziomu aplikacji jak i przycisków fizycznych natomiast z jednym mam problem.

Problem polega na tym że sterowanie z aplikacji działa, nie działa natomiast podnoszenie rolety przyciskiem fizycznym (opuszczanie działa)

Proszę o pomoc. Dodatkowo wrzucam zdjęcie z aktualnym połączeniem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
robertklepacki94

Zamień na próbę przewody od przycisków i zobacz czy teraz nie będzie na odwrót.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
the0dor

Podmienilem tak jak zaproponowałeś. Zmieniło się tylko to, że przycisk, który opuszcza roletę teraz ja podnosi.
robertklepacki94

the0dor wrote: Mon Jul 18, 2022 5:23 pm Podmienilem tak jak zaproponowałeś. Zmieniło się tylko to, że przycisk, który opuszcza roletę teraz ja podnosi.
Skoro teraz działa w drugą stronę to wejścia w SRW są sprawne (bo roleta opuszcza się i podnosi) ,wygląda na uszkodzony przycisk.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
the0dor

Roleta opuszcza się i podnosi tylko z poziomu aplikacji.

Przyciskiem tylko się opuszcza - po podmianie dalej tylko opuszcza (prawidłowo na odwrót).

Sprawdziłem multimetrem - po włączeniu przycisku przechodzi 240v także przycisk jest sprawny.

EDIT: Po dogłębnej analizie problemu wygląda na to, że moduł jest walnięty. Po przełączeniu przycisku podnoszenia rolet zaczyna działać jak ścisnę lekko/poruszę czarną kostką złączy przy module.
pzygmunt

Jeżeli to problem modułu, zgłoś reklamację bezpośrednio do Zamel. Powinni Ci go wymienić.

Return to “ZAMEL SRW-01”