Może moje pytanie jest naiwne, ale proszę krótko odpowiedzieć.
W/g mojej wiedzy nazwy sterowników Wi-Fi:
- Supla to nazwa handlowa firmy Zamel
- Fox to też sterownik WI-Fi z ich krajowej konkurencji czyli F&F
- Blebox to inny też polski producent
- Tuya, Shelly, Sonoff to zagraniczni producenci = China
Ok - No ?
Supla i inne sterowniki
-
Yepestis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 3 times
Wszystko poza pierwszym się zgadza. Ale Supla to oprogramowanie open source, korzysta z niego wiele różnych firm do obsługi swoich urządzeń. Z supli korzystają również hobbyści.
Na stronie projektu supla masz podanych partnerów.
https://www.supla.org/pl/partners
Na stronie projektu supla masz podanych partnerów.
https://www.supla.org/pl/partners
-
domsat
Dzięki za info.
Mam jeszcze inne pytanie - 1 kanałowy SBW-01 kosztuje ok. 225,- zł, zaś 2-kanałowy SBW-02 - jest sporo tańszy - ok.170,- zł. Dlaczego ?
Z reguły model bardziej rozbudowany jest droższy, a tu jest odwrotnie.
Mam jeszcze inne pytanie - 1 kanałowy SBW-01 kosztuje ok. 225,- zł, zaś 2-kanałowy SBW-02 - jest sporo tańszy - ok.170,- zł. Dlaczego ?
Z reguły model bardziej rozbudowany jest droższy, a tu jest odwrotnie.
-
domsat
Nie działa... ale to są produkty tego samego producenta
A różni producenci - np Zamel SRW-01 - 150,- zaś taki sam funkcjonalnie Nice SSP-01 - 280,-
A różni producenci - np Zamel SRW-01 - 150,- zaś taki sam funkcjonalnie Nice SSP-01 - 280,-
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Nice SSP-01 to jest dokładnie SRW-01 produkowany przez Zamel dla Nice. A ponieważ Nice ustawia się w szeregu "prestiżowych" marek automatyki bramowej, to i cena jest prestiżowa. Nie ma się tu co doszukiwać drugiego dna. Jak ktoś chce, to może SBW-01 sprzedawać nawet i po 2000 PLN. Jak znajdzie kupców, to nic nikomu do tego. Ceny regulowane przez partię dawno się skończyły (i mam nadzieję że te czasy nie wrócą).domsat wrote: Sun Aug 14, 2022 4:34 pm Nie działa... ale to są produkty tego samego producenta![]()
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl