Witam jest jakaś różnica między Sonoff th16 a nową
wersją Th16 Elite. Działa supla na nowej wersji?
Sonoff Th Elite
-
Janko795
Ma przede wszystkim ESP32 a nie ESP826x
Wstępnie wczoraj testowałem. Jako tako działa GUI Generic ESP32 ale nie wykrywa czujnika. Działa przekaźnik dla 230V i przekaźnik NO/NC 0V (Nowy TH ma 2 kanały o dziwo w eWeLink działają tylko jednocześnie)
Wersja 16A jest ok
Wersja 20A testuję ale wymaga interlock na 2 pinach. Przekaźnik jest sterowany dwoma GPIO w tym samym czasie o odwrotnym stanie. Jeden musi być Wł, a drugi WYŁ aby przekaźnik był ON lub OFF
Tak czy owak nie chce wykryć DS18B20 w obu.... Ale jako fabryczny bezpotencjałowy (np do bramy) + 230V też może być ok
Przekaźnik NO/NC jest do 1A
Wstępnie wczoraj testowałem. Jako tako działa GUI Generic ESP32 ale nie wykrywa czujnika. Działa przekaźnik dla 230V i przekaźnik NO/NC 0V (Nowy TH ma 2 kanały o dziwo w eWeLink działają tylko jednocześnie)
Wersja 16A jest ok
Wersja 20A testuję ale wymaga interlock na 2 pinach. Przekaźnik jest sterowany dwoma GPIO w tym samym czasie o odwrotnym stanie. Jeden musi być Wł, a drugi WYŁ aby przekaźnik był ON lub OFF
Tak czy owak nie chce wykryć DS18B20 w obu.... Ale jako fabryczny bezpotencjałowy (np do bramy) + 230V też może być ok
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Czy ten przkaźnik trzyma stan po wyłączeniu zasilania? Tzn. jak na obu GPIO jest OFF, to zostaje taki stan jaki był ustawiony?Janko795 wrote: Fri Aug 19, 2022 7:44 am Wersja 20A testuję ale wymaga interlock na 2 pinach. Przekaźnik jest sterowany dwoma GPIO w tym samym czasie o odwrotnym stanie. Jeden musi być Wł, a drugi WYŁ aby przekaźnik był ON lub OFF
Obsługę tego typu przekaźnika trzeba by dodać, bo aktualnie chyba czegoś takiego nigdzie u nas w kodach nie ma.
Próbowałeś wgrać przykład z biblioteki SuplaDevice DallasTemperature?Janko795 wrote: Fri Aug 19, 2022 7:44 am Tak czy owak nie chce wykryć DS18B20 w obu.... Ale jako fabryczny bezpotencjałowy (np do bramy) + 230V też może być ok![]()
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
SirBagin
Janko795 wrote: Fri Aug 19, 2022 7:44 am Ma przede wszystkim ESP32 a nie ESP826x
Wersja 16A jest ok
Tak czy owak nie chce wykryć DS18B20 w obu.... Ale jako fabryczny bezpotencjałowy (np do bramy) + 230V też może być ok![]()
A możesz wyjaśnić jak tego interlocka ogarnąć i czy mozna uzyc R3 Original jako starter?
Wiesz może które 2 GPIO odpowiadają za załączanie.
-
Ojciec
Mam pytanie, czy udało się komuś wgrać do Sonoff Th Elite suple tak aby wszystko działało poprawnie (używam Sonoff Th Elite z czujnikiem temperatury)
-
wasilek
Hej,
Czy jest szansa, że się coś ruszy w sprawie TH Elite? Mam jeden już od dłuższego czasu i bardzo bym chciał mieć na nim suple, tak by działała wilgotność i/lub temperatura
Czy jest szansa, że się coś ruszy w sprawie TH Elite? Mam jeden już od dłuższego czasu i bardzo bym chciał mieć na nim suple, tak by działała wilgotność i/lub temperatura