Jedno urządzenie dwie lokalizacje

Pico

Czy jest możliwość aby wygrać jedno oprogramowanie do urządzenia i zarejestrować w Cloud . Potestowac to. Mam dosyć dużo krańcówek, przekaźników i czujników więc ustawienia w aplikacji trochę trwa. Teraz chciałbym np zmienić na inne oprogramowanie i konfiguracje i też to przetestować. Ale nie chciałbym tracić tego poprzedniego co jest w aplikacji by w razie czego można było wrócić do poprzedniej wersji. Czy w takim wypadku muszę koniecznie usuwać cały moduł z Cloud czy wystarczy wyłączyć to w lokalizacjach . Próbowałem wyłączać i tą samą płytkę rejestrować na innej lokalizacji ale nie chcę tak zadziałać. Jest na to jakiś sposób ?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Pico wrote: Mon Aug 29, 2022 11:34 am Czy jest możliwość aby wygrać jedno oprogramowanie do urządzenia i zarejestrować w Cloud . Potestowac to. Mam dosyć dużo krańcówek, przekaźników i czujników więc ustawienia w aplikacji trochę trwa. Teraz chciałbym np zmienić na inne oprogramowanie i konfiguracje i też to przetestować. Ale nie chciałbym tracić tego poprzedniego co jest w aplikacji by w razie czego można było wrócić do poprzedniej wersji. Czy w takim wypadku muszę koniecznie usuwać cały moduł z Cloud czy wystarczy wyłączyć to w lokalizacjach . Próbowałem wyłączać i tą samą płytkę rejestrować na innej lokalizacji ale nie chcę tak zadziałać. Jest na to jakiś sposób ?
Jeśli wgrywasz tam inny soft, to możesz te urządzenia odróżnić poprzez stosowania osobnych GUID i AUTHKEY.
Jeśli używasz Gui Generic, to tam jest opcja zrzucenia pełnej konfiguracji do pliku, która zawiera GUID i AUTHKEY.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Ogólna dyskusja”