Witajcie,
Wykazałem się sprytem i ustawiłem oba przyciski w tryb monostable. Teraz nie mogę ustawić tego urządzenia w tryb access point…
Wie ktos jak sie ratowac? Dodam ze nie mam sprzetu do ladowania softu.
Pozdrowienia
Sonoff DC 5-32V Nie może wejść w tryb wifi
-
ENT108
Last edited by ENT108 on Sun Sep 11, 2022 3:48 pm, edited 1 time in total.
-
Patryk
Jeżeli jest tam wgrany soft Gui-Generic to masz 2 opcje:
1. W zależności co ustawiłeś w konfiguracji to wejście jest przez naciśnięcie wybranego przycisku przez 5 sekund lub naciśnięcie go 10x
2. W apce na telefonie pod ikoną "i" sprawdzisz jaki moduł ma adres IP.
Następnie w przeglądarce w górnym oknie wpisujesz ten adres i powinno pokazać się okno logowania.
Jeżeli nic nie zmieniłeś to dane do logowania to:
admin
pass
1. W zależności co ustawiłeś w konfiguracji to wejście jest przez naciśnięcie wybranego przycisku przez 5 sekund lub naciśnięcie go 10x
2. W apce na telefonie pod ikoną "i" sprawdzisz jaki moduł ma adres IP.
Następnie w przeglądarce w górnym oknie wpisujesz ten adres i powinno pokazać się okno logowania.
Jeżeli nic nie zmieniłeś to dane do logowania to:
admin
pass
-
Patryk
Jaki masz tam wgrany soft ???
Standardowe wejście w tryb konfiguracji w sofcie GG dla sonoff-a sv to 10x gpio0 do GND.
Standardowe wejście w tryb konfiguracji w sofcie GG dla sonoff-a sv to 10x gpio0 do GND.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
ENT108
Jest chyba 10x. Ale coś nie działa. To muszą być jakieś odpowiednio długie naciśnięcia?
-
ENT108
Nie ma jakiejs opcji na hard reset do defaults? 
-
Patryk
Ponawiam pytanie.
1. Jaki tam Masz wgrany soft ???
2. Czy widzisz moduł w apce na telefonie ???
1. Jaki tam Masz wgrany soft ???
2. Czy widzisz moduł w apce na telefonie ???
-
ENT108
Hej,
Nie wiem jaki soft dokładnie. Zakupione w houseiq nie wiem co laduja, ale pewnie w tygodniu sie dowiem. Jedyne co to widze w supla cloud:
i tak, widze w apce ten modul, jednak nie widze ikony i mimo ze mam ta opcje wlaczona w opcjach aplikacji.
Pozdrowienia
Nie wiem jaki soft dokładnie. Zakupione w houseiq nie wiem co laduja, ale pewnie w tygodniu sie dowiem. Jedyne co to widze w supla cloud:
i tak, widze w apce ten modul, jednak nie widze ikony i mimo ze mam ta opcje wlaczona w opcjach aplikacji.
Pozdrowienia
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Patryk
-
ENT108
No pasuje, bo próbowałem już wszystkiego.
Wielkie dzięki za pomoc.