sonoff PowR316 Origin - supla?

warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

Witam,
zakupiłem taki wynalazek (na ESP 32 ?)https://energodom.pl/Sonoff-POW-R3-Orig ... ware-p3697 , lecz w opisie jest "SUPLA - Tylko jako przekaźnik 16A (aktualnie bez pomiaru prądu)."
Czy komuś udało się już ogarnąć sofcik tak by pokazywał stan licznika i mierzył kWh ?
Last edited by warma on Sun Oct 02, 2022 4:59 pm, edited 1 time in total.
User avatar
lukfud
Posts: 2110
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

warma wrote: Sun Oct 02, 2022 9:46 am Witam,
zakupiłem taki wynalazek (na ESP 32 ?)https://energodom.pl/Sonoff-POW-R3-Orig ... ware-p3697 , lecz w opisie jest "SUPLA - Tylko jako przekaźnik 16A (aktualnie bez pomiaru prądu)."
Czy komuś udało się już ogarnąć sofcik tak by pokazywał stan licznika i mierzył kWh ?
Jaki soft tam masz obecnie?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

oryginal ewelink
User avatar
lukfud
Posts: 2110
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

Według https://templates.blakadder.com/sonoff_POWR316.html jest CSE7766, więc pomiar powinien działać w gui generic po ustawieniu odpowiednich pinów.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

a wiesz może jak zrobie backup originalneo oprogramowania w razie gdyby nie zadziałała supla?
User avatar
lukfud
Posts: 2110
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

https://www.facebook.com/groups/supladiy/
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

zbyt skomplikowane jak dla mnie :)

W Guigeneric wybrałem plytkę "Json" i wkleiłem mu {"NAME":"Sonoff POWR316","GPIO":[32,0,0,0,0,576,0,0,0,224,0,0,3104,0,320,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0],"FLAG":0,"BASE":1} - będzie to działać ?
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

Supla wgrana - skonfigurowana wg {"NAME":"Sonoff POWR316","GPIO":[32,0,0,0,0,576,0,0,0,224,0,0,3104,0,320,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0],"FLAG":0,"BASE":1},

Zamienione sa kolory LED, lecz nie liczy ani nie pokazuje napięcia :( Który GPIO będzie jako licznik ?
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4096
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Według podanego wcześniej linku https://templates.blakadder.com/sonoff_POWR316.html licznik energii jest na GPIO16. Ale my nie wiemy, jakie Ty masz dokładnie urządzenie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

Robert Błaszczak wrote: Sun Oct 02, 2022 4:23 pm Według podanego wcześniej linku https://templates.blakadder.com/sonoff_POWR316.html licznik energii jest na GPIO16. Ale my nie wiemy, jakie Ty masz dokładnie urządzenie.
wg opisu dokładnie to https://templates.blakadder.com/sonoff_POWR316.html

Return to “Sprzęt”