Deep sleep - problem z połączeniem

krawiec

Próbuje użyć z GG trybu Deep Sleep i nie wiem z jakiego powodu ESP po wyjściu z trybu uśpienia najprawdopodobniej nie łączy się z WiFi.
GG v4.21.3. Po restarcie łączy się z siecią, potem po 30 sekundach wchodzi w Deep Sleep i już więcej z WiFi się nie łączy.

Krawiec
LukaszH

krawiec wrote: Sun Oct 09, 2022 1:57 pm Próbuje użyć z GG trybu Deep Sleep i nie wiem z jakiego powodu ESP po wyjściu z trybu uśpienia najprawdopodobniej nie łączy się z WiFi.
GG v4.21.3. Po restarcie łączy się z siecią, potem po 30 sekundach wchodzi w Deep Sleep i już więcej z WiFi się nie łączy.

Krawiec
Pewnie nie zrobiłeś prawidłowego połączenia czyli nie połączyłeś GPIO16 z resetem. GPIO16 daje impuls co powoduje restart ESP i ponownie się usypia w ustawionym przez Ciebie czasie.
krawiec

Dzięki działa,

Założyłem błędnie, że wybudzenie ogarnia się wewnętrznie a GPIO16 oznaczone jako Wake służy do obudzenia wemosa z deep sleep jakimś zewnętrznym sygnałem.

Krawiec
kuba32123

Hej,
Użyłem GG do wgrania trybu deep sleep
Udało mi się wszystko wgrać na wemos d1 mini. Mam jednak dwa problemy, w appce to "i" nie znika oraz pomiary są robione nie w sposób ciągły. Czas uśpienia mam ustawiony na 10 minut i po takim czasie wemos się wybudza ale wynik nie jest zapisywany w chmurze.
Będę wdzięczny za sugestie i podpowiedzi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “GUI Generic”