Nadajnik/Odbiornik 433 Mhz

emerce23

Witam, chciałbym stworzyć nadajnik i odbiornik (tylko nie wykorzystując GUI-GENERIC BULIDER), tylko stworzyć sketch w arduino ide. Generalnie podstawy sketcha mam, nie mogę znaleść biblioteki w Supla-device zwiazanej z 433 Mhz, a gdy dołączę RadioHead (library) to generalnie działa lecz dużo stwarza problemów (zawieszają się dane przekazywane z nadajnika itp.)

Jednym słowem potrzebuje jakiś przykładowy szkic nadajnika i odbiornika (bardziej zależy mi na nadajniku) żeby moc stworzyć prostą stację nadawczą z czujnikiem DS18B20, która dodatkowo wysyła dane przez nadajnik 433 Mhz.

Myślę ze jako odbiornik mogę wykorzystać GUI-GENERIC lecz no lubię wdrażać swoje inne moduły takie jak OLED 0.96 czy TFT 2.8 '' itp. a GUI mi tego w pełni nie zaoferuje :)

Bardzo proszę o jakąś kolwiek pomoc :)
Zibi

Jakiego nadajnika 433 i procka w nadajniku używasz? Może to nie jest wina biblioteki.
Jeżeli wysyłasz int'em spróbuj podzielić dwu bajtową liczbę całkowitą na dwa pojedyncze bajty zapisać do tablicy bajtów i wysłać.
emerce23

używam tego najbardziej znanego FS1000A, a liczbe wysyłam przez int, generalnie temperatura cała (pełne stopnie) bez dziesiętnych części
Zibi

emerce23 wrote: Tue Oct 11, 2022 12:52 pm używam tego najbardziej znanego FS1000A, a liczbe wysyłam przez int, generalnie temperatura cała (pełne stopnie) bez dziesiętnych części
To szmelc wywal to. Kup superheterodyne, bo na tym to nic nie zrobisz.

Return to “Pomoc”