Witam,
pytanie być może śmieszne, ale czy mając rolety zewnętrzne z czujnikiem otwarcia i zamknięcia ( rolety się automatycznie wyłączają ) mogę przy pomocy SRW 01 nimi sterować? Najbardziej zależy mnie na czasowym zamykaniu, coraz bardziej leniwy jestem.
SRW 01 sterowanie roletami
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Jasne. Ja mam rolety bezczujnikowe tzn krańcówki działają na zasadzie przeciążenia a u ciebie robi to krańcówka. To co musisz zrobić to przy srw zmierzyć czasy otwarcia u zamknięcia. Najlepiej sprawdziłby się Tobie mSRW ale go jeszcze nie ma natomiast jego zaletą jest to że ma autokalibracje tzn sam mierzy czas otwarcia i zamknięcia. Takie rolety jak masz Ty miał mój szwagier i tam SRW ładnie działałGravus wrote: Mon Oct 17, 2022 2:48 pm Witam,
pytanie być może śmieszne, ale czy mając rolety zewnętrzne z czujnikiem otwarcia i zamknięcia ( rolety się automatycznie wyłączają ) mogę przy pomocy SRW 01 nimi sterować? Najbardziej zależy mnie na czasowym zamykaniu, coraz bardziej leniwy jestem.
U mnie od rolet się zaczęło i teraz całe mieszkanie mam na supli. Harmonogramy, sceny jak to ogarniesz to zobaczysz jakie super możliwości daje Smart home
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
Gravus
Pozostaje czekać na mSRW aczkolwiek jedną sztukę SRW 01 kupię z ciekawości. Oj wiem co daje Smart Home, samej Supli mam 41
Brakuje mi jeszcze możliwość sterowania piecem w saunie.