Cześć,
Szukam jakiegoś gotowego rozwiązania do sterowania "automatyką" od agregatu prądotwórczego.
Posiadam modul ATS w którym dostępny jest przełącznik automatycznego załączania agregatu w przypadku zaniku zasilania. Dla mnie niestety to za mało.
Chciałbym móc zmieniać te opcje przy pomocy supla. Sprawdziłem i przełącznik jest pod 12-13V DC, tyle że na bezpiecznik 10A (dziwne że tak duży bezpiecznik pod sam przelacznik).
Czy znacie jakieś rozwiązanie pod taki zastosowanie?
Sterowanie modułem ATS
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by marcinsu on Tue Oct 18, 2022 8:12 am, edited 1 time in total.
-
Ten przełącznik jest monostabilny czy bistabilny ?
-
Przełącznik jwst bistabilny. Wygląda tak:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
To możesz się równolegle wpiąć ROW-16A z tym, że jeśli włączysz jednym to nie wyłączysz już drugim. Ewentualnie możesz ten włącznik przepiąć pod wejście ROW tylko wtedy ON raz będziesz miał z prawej, a raz z lewej w zależności od tego czy wcześniej przełączyłeś stan ROW-em.
-
Raczej nie przeszkadza mi że logika tego przełącznika się odwróci w zależności od stanu na Supla.
Może zadam głupie pytanie, czy on będzie działać dla ~12V DC? Z tego co widzę to jest pod 230V AC.
Może zadam głupie pytanie, czy on będzie działać dla ~12V DC? Z tego co widzę to jest pod 230V AC.
-
Na 12V DC to musisz zastosować jakiegoś DIY