Sterowanie modułem ATS

marcinsu

Cześć,

Szukam jakiegoś gotowego rozwiązania do sterowania "automatyką" od agregatu prądotwórczego.
Posiadam modul ATS w którym dostępny jest przełącznik automatycznego załączania agregatu w przypadku zaniku zasilania. Dla mnie niestety to za mało.
Chciałbym móc zmieniać te opcje przy pomocy supla. Sprawdziłem i przełącznik jest pod 12-13V DC, tyle że na bezpiecznik 10A (dziwne że tak duży bezpiecznik pod sam przelacznik).
Czy znacie jakieś rozwiązanie pod taki zastosowanie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by marcinsu on Tue Oct 18, 2022 8:12 am, edited 1 time in total.
pzygmunt

Ten przełącznik jest monostabilny czy bistabilny ?
marcinsu

Przełącznik jwst bistabilny. Wygląda tak:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

To możesz się równolegle wpiąć ROW-16A z tym, że jeśli włączysz jednym to nie wyłączysz już drugim. Ewentualnie możesz ten włącznik przepiąć pod wejście ROW tylko wtedy ON raz będziesz miał z prawej, a raz z lewej w zależności od tego czy wcześniej przełączyłeś stan ROW-em.
marcinsu

Raczej nie przeszkadza mi że logika tego przełącznika się odwróci w zależności od stanu na Supla.
Może zadam głupie pytanie, czy on będzie działać dla ~12V DC? Z tego co widzę to jest pod 230V AC.
pzygmunt

Na 12V DC to musisz zastosować jakiegoś DIY

Return to “Gotowy sprzęt”