Ponad rok temu zrobiłem u sąsiada upgrade rolet zewnętrznych z manualnych na elektryczne.
11 rolet na jednym sterowniku, osuplowany za pomocą gui.
Wszystko śmigało aż miło ale pewnego dnia sąsiad doszedł do wniosku że jednak lokalne sterownie przynajmniej zbiorcze by się przydało. Jasne, żaden problem. Składam moduł wgrywam gui ustawiam odpowiednio jako roletowy. W chmurze ustawiam oba przyciski
1 klik - grupa 4 rolet góra i dół odpowiednio dla każdego klawisza
Przytrzymanie - grupa wszystkich rolet góra i dół odpowiednio dla każdego klawosza.
I tu zaczynają się schody. Niby wszytko działa ale używając tych wyzwalczy ( nie za każdym razem) wywołuje jak by awarie servera. Nagle wszytkie urządzenia (nie tylko od rolet) tracą połączenie z serwerem. Innym razem nawet aplikacja ( android) wyrzuca błąd połączenia.
Nie można się też zalogować do chmury.
Ktoś podpowie co się dzieje i jak to ogarnąć?
Reset serwera? Dziwna akcja z wyzwalaczem.
-
bulek68
Próbowałem to wywołać dziś, ale się nie udało.
Będę to obserwował i raportował w tym wątku.
Nie mniej takich jaj jeszcze nie widziałem chodź z supla przyjaźnie się od dawna wykorzystując większość jej funkcjonalności.
Będę to obserwował i raportował w tym wątku.
Nie mniej takich jaj jeszcze nie widziałem chodź z supla przyjaźnie się od dawna wykorzystując większość jej funkcjonalności.
-
rokoshewsky
Moze po prostu zawiesza sie router gdy uruchamisz wieksza grupe urzadzen z powodu piku w zasilaniu. Sprobuj pingowac kilka roznych targetow jednoczesnie z jakiegos PC w tym samym LAN podczas prob z roletami.Nagle wszytkie urządzenia (nie tylko od rolet) tracą połączenie z serwerem. Innym razem nawet aplikacja ( android) wyrzuca błąd połączenia.
Nie można się też zalogować do chmury.