Dziś chciałem podzielić się z Wami zmodyfikowaną apką, którą od jakiegoś czasu sobie użytkuję
Z racji tego, że ten build nie posiada wszystkich modyfikacji, które były dostępne w supla∞ i tego, że pojawiła się oficjalna obsługa kont (tym samym moje rozwiązanie profili stało się zbędne), a ja nie miałem na tyle czasu by napisać mechanizm migracji profili do kont, to postanowiłem udostępnić apkę z nowym identyfikatorem aplikacji. W nowym wariancie apki nie ma też dostępnej rotacji ekranu.
W aplikacji na obecną chwilę są zmienione/dodane tylko te elementy, z których osobiście korzystam i których mi brakuje w wersji oficjalnej.
Poniżej lista zmian i kilka screenów przedstawiających różnice pomiędzy aplikacjami w wersji v2.3.81
- Tryb samochodowy – jest to coś z czego korzystam najczęściej
Z racji pojawienia się przycisku wyboru aktywnego konta(profilu) na górnej belce menu, zabrakło miejsca na przycisk z samochodem, dlatego też uwolniłem ten przycisk. Przy okazji włączenie trybu samochodowego jedną ręką jest dużo prostsze. Można sobie dostosować widoczność typów kanałów dla tego trybu.
- Przycisk 1|2|3 na rozkładzie ze szczegółami licznika energii + wizualna korekta wyświetlanych wartości.
- Zmiana koloru belki z nazwą lokalizacji – dla mnie zielonego nigdy za wiele Poprawia widoczność przy szybkim scrollowaniu kanałów i uspokaja
- Delikatna zmieniona wysokość kanałów i odstępów między podpisami, dzięki temu kilka kanałów więcej wchodzi nam na ekran. Nie jest to tak ciasno jak w supla∞, ale w moim odczuciu lepiej to wygląda.
- Zmieniona domyślna ikonka żarówki dla wszystkich kanałów z kanałem oświetlenia, tak jak to było domyślnie w supla∞. Osobiście mam mało własnych ikonek dla kanałów z oświetleniem, dlatego taka prosta zmiana pomaga szybko scrollując wyhaczyć zapalone oświetlenie.
- Zmieniona domyślna ikona i sposób wyświetlania kanałów przedstawiających odległość.
Tu akurat nie korzystam z takiego kanału, ale taki kanał mam. Podejrzewam, że mało kto korzysta z tego typu, ale jest to taki drobny babol, który przy obecnej możliwości regulacji wysokości kanałów, pojawia się dla wysokości minimalnej.
∞supla.apk