MTI4 I APKA SUPLI

rysiek1971

Witam wczytałem pilota mti4 do centrali moovo MCI1 pod T1 zaprogramowałem otwarcie i zamknięcie skrzydeł bramy i w aplikacij SUPLA mam przycisk otw/zam a jak pod np. T2 zaprogramuje funkcje furtki to mi się pokaże jakiś dodatkowy przycisk
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SBW-01 ma tylko jeden kanał sterujący.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

rysiek1971 wrote: Thu Nov 24, 2022 7:20 am Witam wczytałem pilota mti4 do centrali moovo MCI1 pod T1 zaprogramowałem otwarcie i zamknięcie skrzydeł bramy i w aplikacij SUPLA mam przycisk otw/zam a jak pod np. T2 zaprogramuje funkcje furtki to mi się pokaże jakiś dodatkowy przycisk
SBW-01 ma tylko jedno wyjście przekaźnikowe, więc do tego MTI4 możesz podłączyć SBW-01 tylko pod jedno wejście, np. T1.
W napędzie powinieneś ustawić, że ten sygnał z MTI4 działa na zasadzie "step-by-step" (SBS, krok po kroku, P.P., open/close - różnie to bywa nazywane).

Jeśli chciałbyś użyć dwóch wejść, np. T1 i T2 (odpowiednio jako otwórz i zamknij), to mógłbyś to zrobić np. na SBW-02, który ma dwa wyjścia przekaźnikowe. Z tym, że SBW nie wspiera czegoś takiego jak "osobne otwórz" i "osobne zamknij". Jak podłączysz pod dwa wyjścia, to w Supli będziesz widział np dwie bramy z przyciskami "otwórz/zamknij". Wtedy możesz sobie jedną nazwać "otwieranie", a drugą "zamykanie" i jakoś to będzie działać ;). Z tym że będą trudności z integracją czegoś takiego np. z google home itp. bo dla tych serwisów będzie to wyglądać jakbyś miał dwa napędy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
rysiek1971

dzięki

Return to “ZAMEL SBW-01”