Problem z aplikacją

[email protected]

Witam. Założony został przełącznik ROW-01 do lampek na zewnątrz domu, oświetlenie wokół domu. Zostało założone konto, login hasło, ściągnięta aplikacja. Próba połączenia aplikacji z wifi ok za pierwszym razem. Pomyślnie zakończona konfiguracja ale jak wchodzę w aplikację
to jest PUSTKA. w czym może tkwić problem?? na filmikach jest pięknie ładnie wszystko pokazane a u mnie jest coś nie tak. Jak dodać kanały?? jak tam wchodzę jest napis PUSTO i nie ma żadnej ikonki np dodaj. POMOCY
poniżej zdjęcie po wejściu a apkę
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Naciśnij te trzy kropki w prawym górnym rogu.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
[email protected]

nic to nie pomaga
klew

[email protected] wrote: Thu Nov 24, 2022 2:51 pm nic to nie pomaga
Ok. Jak te kropki świecą się na zielono, to jest włączony widok "grup", których z reguły nowi użytkownicy nie używają.
Ale jeśli się nie świecą i nadal jest pusto, to:
1. Zaloguj się na swoje konto w cloud.supla.org
2. Sprawdź, czy tam urządzenia są widoczne (w zakładce "moja Supla")
3. Jeśli są, to:

W Supli kontrola dostępu do kanałow jest relaizowana tak:
- Telefony/Smartfony mają przypisany "identyfikator dostępu"
- każdy Identyfikator dostępu ma przypisane "lokalizacje", do których ma dostęp
- każda lokalizacja ma przypisane "kanały", np. włącznik oświetlenia/gniazdka z ROW-01

Sprawdź czy kanał z urządzenia ROW-01 jest przypisany do lokalizacji, do której ma dostęp identyfikator dostępu, używany przez Twój telefon :)

Z reguły pierwszy telefon powinien dostać pierwszy identyfikator dostępu, który ma dostęp do pierwszej lokalizacji, do której lądują wszystkie nowe kanały, ale czasem coś na początku się zakręci, doda apkę dwa razy, albo poklika "przypadkowo" i różnie to bywa.
[email protected]

Podeślę poniżej screny widoczne na moim koncie. Wyszukując urządzenie tak jak pisałam wcześniej przebiegło pomyślnie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

[email protected] wrote: Thu Nov 24, 2022 3:14 pm Podeślę poniżej screny widoczne na moim koncie. Wyszukując urządzenie tak jak pisałam wcześniej przebiegło pomyślnie
Ok, a masz ROW-01 widoczny w "moja Supla"? Ze screenów wynika, że masz id dostępu #2 i lokalizację #2 (czyli gdzieś nam umknęły te #1 ;) ).
Lokalizacja #2 ma "0 kanałów" - dlatego na Twoim telefonie nic nie widać.

Jeśli ROW-01 jest normalnei widoczny, to wejdź w jego kanał i przypisz mu lokalizację #2.
[email protected]

Właśnie nie ma widocznego.
nie mam pojęcia w czym tutaj jest problem
[email protected]

Pierwszy raz mam z tym styczność dlatego jestem zielona :(
[email protected]

Chyba że to jest problem z internetem. I co mam wtedy zrobić?
klew

[email protected] wrote: Thu Nov 24, 2022 3:48 pm Chyba że to jest problem z internetem. I co mam wtedy zrobić?
Przełęcz ROW w tryb konfiguracyjny (przytrzymaj przycisk config na obudowie kilka sekund aż zacznie szybko dioda migać).
Następnie telefonem połącz się z Wi-Fi "ZAMEL-ROW-01-****" i wejdź na http://192.168.4.1
Wpisz tam poprawną nazwę sieci Wi-Fi (na paśmie 2.4 GHz).

Komunikat który widzisz oznacza że albo wpisana jest błędna nazwa wifi, albo wifi jest na 5 GHz, albo urządzenie jest poza zasięgiem Wi-Fi

Return to “Pomoc”