Dobry wieczór
Mam sterowanie harmonogramem zaawansowanym pompy cwu - co 10 min załącza się na 3 minuty.
Utworzyłem scenę, którą chciałem wykorzystać przy nieobecności domowników, między innymi wyłączającą cwu (sygnał "wyłącz"). Gdy scenę się uruchamia podczas pracy pompki cwu pompka wyłącza się. Niemniej wygląda na to, że harmonogram jest ponad sceną, ponieważ po 10 minutach pompka włącza się i pracuje w normalnym trybie.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?
Pozdr.
MN
Scena + harmonogram
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jednorazowe odpalenie sceny powoduje wykonanie zapisanych w niej akcji i tyle.
To normalne że harmonogram może chwilę później włączyć pompkę.
W planach jest opcja wyłączania harmonogramów jako akcji w scenie - to by Ci pomogło
Na chwilę obecną można takie coś zrobić poprzez dodanie sobie np wirtualnego kanału przekaźnika (na jakimś urządzeniu ESP, Linux) i połączenia tego ze scenami ze skryptów scripts.supla.io.
Wtedy możesz ustawić warunek że załączanie pompki jest tylko gdy ten wirtualny przekaźnik jest włączony
To normalne że harmonogram może chwilę później włączyć pompkę.
W planach jest opcja wyłączania harmonogramów jako akcji w scenie - to by Ci pomogło
Na chwilę obecną można takie coś zrobić poprzez dodanie sobie np wirtualnego kanału przekaźnika (na jakimś urządzeniu ESP, Linux) i połączenia tego ze scenami ze skryptów scripts.supla.io.
Wtedy możesz ustawić warunek że załączanie pompki jest tylko gdy ten wirtualny przekaźnik jest włączony
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
maciek2000
Dzięki, wygląda to na skomplikowany proces.
Poczekam pewnie na nową funkcjonalność.
Poczekam pewnie na nową funkcjonalność.