Cześć, właśnie zaczynam swoją przygodę z suplą. Kupiłem sobie na test wemos'a wgrałem i próbny firmware. Urządzenie widzę w cloudzie. Poprawnie rejestruję w aplikacji na telefonie ale nie pojawia się na panelu w telefonie. Czytam forum i pomyślałem, że błąd może tkwić w tym, że nie mam żadnego kanału. W cloudzie, w zakładce moja supla pojawia się urządzenie ale w zakładce kanały jest pusto. W lokalizacjach mam informację liczba urządzeń 1 liczba identyfikatorów 1 liczba grupy kanałów 0. Próbowałem dodawać kilka razy i status mam Zarejestrowany i gotowy. Natomiast na panelu aplikacji w telefonie pusto.
Co robię nie tak? Może urządzenie jest wciąż w trybie config? Jak w takim razie wyjść z trybu config?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Nie widzę żadnych kanałów, coś robię nie tak.
Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Nie masz kanałów
Ustaw na stronie konfiguracyjnej jakieś przekaźniki, albo termometry, co tam chcesz mieć na tym wemosie, ustaw odpowiednio GPIO i zrób restart.
Zakładam że wygrałeś GG
Ustaw na stronie konfiguracyjnej jakieś przekaźniki, albo termometry, co tam chcesz mieć na tym wemosie, ustaw odpowiednio GPIO i zrób restart.
Zakładam że wygrałeś GG
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
matrixmm
Jakie to proste
Wielkie dzięki. Ślęczałem nad tym od 3h.
-
silver200
Czesc w ktorym miejscu na stronie konfiguracyjnej moge dodac kanal? i jesli mam sterownik do sterowania 5 elektrozaworami, to mam dodac 5 kanalow?
-
Gitman
Co to za sterownik? jaki Soft i z czym masz tam wygrany?