Przycisk schodowy - najnowsze oprogramowanie

Sk_uter

Witam,
Zaktualizowałem soft do najbliższego i zrobił się problem z włącznikiem fizycznym, wcześniej działało okey, a teraz jak z pozycji Supli wyłączę światło i fizyczny będzie w złej pozycji to nie idzie włączyć, muszę jakby 2 razy go kliknąć, wyłącz i włącz i wtedy zadziała. Czy muszę coś zmienić w ustawieniach? W załączeniu co mam aktualnie ustawione.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Fizyczny jest monostabilny/dzownkowy ?
Sk_uter

Nie. Jest normalny włącz, wyłącz. Tylko jest schodowy, ale wcześniej to nie robiło problemu.
klew

Sprawdzę to jutro rano.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
klew

Sk_uter wrote: Tue Jan 17, 2023 7:50 pm Nie. Jest normalny włącz, wyłącz. Tylko jest schodowy, ale wcześniej to nie robiło problemu.
U mnie działa dobrze.

Natomiast problem może być związany z wprowadzeniem nowej funkcji, która polega na tym, że możesz wybrać jakimi kanałami SLW steruje przycisk. Pamiętam, że kiedyś na forum ktoś miał podobny przypadek.
"Dziwne" zachowanie pojawia się, gdy używasz 1-2 kanałów SLW, a pozostały(e) masz nieużywane. Wtedy np.
1. Z przycisku włączasz SLW, które odpala kanały 1, 2, 3
2. W apce używasz tylko kanału 1, i go wyłączasz
3. Zmieniasz stan przycisku fizycznego, oczekujesz, że włączy się kanał 1, ale urządzenie wyłącza kanały 2 i 3 ;) - tylko że tego nie widzisz, bo tych kanałów nie używasz.

Aby to zachowanie poprawić, w konfiguracji urządzenia ustaw sobie, którymi kanałami ma sterować przycisk. Na Twoim zrzucie ekranu to jest to ustaiwenie "W1+W2+W3" - aktualnie jest ustaiwony na sterowanie wszystkimi kanałami.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
Sk_uter

Okey może to być u mnie problemem, bo ja wykorzystuje tylko jeden kanał, sprawdzę i dam znać
Sk_uter

Chyba faktycznie pomogło ustawienie tylko jednego kanału. Zrobiłem szybki test i działa
Dzięki

Return to “ZAMEL SLW-02”