Jak dokładnie odczytać licznik mew-01
-
damianLD
Witam jak dokładnie odczytać ile Energi ogólnie wyprodukowałem,ile na bieżąco zużyłem (autokonsumpcja) a ile oddałem do sieci ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aby mieć wgląd w takie dane, to trzeba mieć dwa niezależne punkty pomiarowe. Np MEW w tym miejscu co licznik energetyki, a drugie źródło to ilość wyprodukowanych kWh przez fotowoltaikę.
Natomiast nawet jak będziesz miał te dwa pomiary, to Supla aktualnie tego nie przelicza sama. Są plany na takie funkcje, się ciężko powiedzieć kiedy to będzie zrobione.
Natomiast nawet jak będziesz miał te dwa pomiary, to Supla aktualnie tego nie przelicza sama. Są plany na takie funkcje, się ciężko powiedzieć kiedy to będzie zrobione.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
damianLD
Według mnie (chociaż do konca nie jestem pewien) jak zsumuje te dwa pola zaznaczone na czerwono to wychodzi mi tyle co wyprodukowały panele fotowoltaiczne w tolerancji (2%) , liczone od momentu założenia licznika zamel.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
Jeśli ta suma daje Ci mniej więcej produkcję, to jest to czysty zbieg okoliczności.damianLD wrote: Wed Jan 18, 2023 11:25 am Według mnie (chociaż do konca nie jestem pewien) jak zsumuje te dwa pola zaznaczone na czerwono to wychodzi mi tyle co wyprodukowały panele fotowoltaiczne w tolerancji (2%) , liczone od momentu założenia licznika zamel.
Bilans wektorowy to coś innego.
Jak pisałem wyżej, aby to policzyć, potrzebny jest drugi osobny punkt pomiarowy.
-
damianLD
To ten bilans wektorowy jest taki realny , patrząc ile oddałem do sieci a ile pobrałem?
-
klew
Bilans wektorowy to bilans wektorowydamianLD wrote: Wed Jan 18, 2023 11:51 am To ten bilans wektorowy jest taki realny , patrząc ile oddałem do sieci a ile pobrałem?