Sonoff R2

csharnas
Posts: 138
Joined: Tue Jan 10, 2023 9:49 am

Post

Witam posiadam sonoff r2 soft supla chciałby go wpiąć pod kontakt aby sterować oświetleniem na tarasie.
Jak to zrobić aby można było właczyc/wyłączyć swiatło przez apke i dodatkowo przez kontakt np włączam swiatło włacznikiem na scianie a wyłączam przez suple
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

csharnas wrote: Thu Jan 19, 2023 4:02 pm Witam posiadam sonoff r2 soft supla chciałby go wpiąć pod kontakt aby sterować oświetleniem na tarasie.
Jak to zrobić aby można było właczyc/wyłączyć swiatło przez apke i dodatkowo przez kontakt np włączam swiatło włacznikiem na scianie a wyłączam przez suple
Musisz fizyczny przycisk podłączyć pod sonoffa i ustawić odpowiednie piny. Wydaje mi się że naiłatwiej wykożystać coś z dostępnych pinów.
Oczywiście w ustawieniach trzeba wybrać odpowiedni pin na przycisk i będzie śmigać.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
csharnas
Posts: 138
Joined: Tue Jan 10, 2023 9:49 am

Post

problem w tym że nie mam takiego wejscia jak GPIO 014 jest tylko
3v3 , RX, TX, GND
Gitman
Posts: 517
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

możesz wykorzystać Tx lub Rx
csharnas
Posts: 138
Joined: Tue Jan 10, 2023 9:49 am

Post

A powiesz mi jak mam to zrobić ?
Gitman
Posts: 517
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

wszystko masz pokazane powyżej. lutujesz sobie jeden kabelek np.do rx drugi do gnd. wprowadzasz moduł w tryb konfiguracji w chodzisz w ustawienia, przyciski, szukasz pod którym gipo jest rx ustawiasz, zapisujesz resetujesz i masz działający przycisk.

Return to “Sonoff Basic”