DiW-01 razem z Row-02

dkl
Posts: 6
Joined: Wed Jan 18, 2023 11:05 am

Post

Witam,
Mam zainstalowany ROW-02 do lamp 230V. Chciałbym dodać DIW-01. Z tego co przeanalizowałem temat to by działały dwa obwody autonomicznie to potrzebuję dwóch ściemniaczy. Miejsce w ścianie mam więc z tym nie ma problemu by upchać trzy moduły. Pytanie tylko jak to teraz podpiąć, by działał prawidłowo zarówno Row-02 (jego główna przewaga to TA, którego nie ma chyba DIW-01) jak i ściemniacze. Mam wyłącznik podwójny monostabilny. Czy stosował ktoś podobne rozwiązanie?
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4117
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Razem tego w żaden sposób nie połączysz. Albo pozostawiasz ROW-02, albo w miejsce tego ROW podłączasz 2 x DIW-01. Lub jeśli jest to jedno źródło światła z dwoma obwodami to możesz zastosować 1 x DIW-01 i sterować jasnością wszystkimi żarówkami. W tym przypadku dugi łącznik możesz zastosować do sterowania wyzwalaczami akcji na ROW-02 ale wykorzystasz tylko jeden kanał tego ROW (bo jak rozumiem, miałeś na myśli wyzwalacze akcji pisząc o TA?).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
dkl
Posts: 6
Joined: Wed Jan 18, 2023 11:05 am

Post

Rozumiem. Wychodzi na to, że DIW-01 zastąpiłby z powodzeniem ROW gdyby posiadał wyzwalacz akcji.
Szkoda tracić jednego obwodu a z drugiej strony ściemniacz też by się przydał i wyzwalacz akcji również.
Dziękuję bardzo za szybką pomoc
User avatar
pzygmunt
Posts: 18616
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Wyzwalacze akcji możemy dodać do DIW-a ale musisz nacisnąć w tej sprawie Zamel. To wymaga zmiany softu w układzie do którego nie mamy dostępu.
dkl
Posts: 6
Joined: Wed Jan 18, 2023 11:05 am

Post

to w takim wypadku założę DIW-01 oddzielnie do każdego obwodu (bez ROW) i faktycznie spróbuję zamelowi wyperswadować, by udało się dodać wyzwalacz akcji. Rozwiąże to mój problem całkowicie. Dzięki
Patryk
Posts: 2714
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

pzygmunt wrote: Fri Jan 27, 2023 11:36 am Wyzwalacze akcji możemy dodać do DIW-a ale musisz nacisnąć w tej sprawie Zamel. To wymaga zmiany softu w układzie do którego nie mamy dostępu.
To ja również się dołączam, oraz:
viewtopic.php?p=124598#p124598
szymboz
Posts: 18
Joined: Mon Jun 03, 2019 7:55 pm

Post

Wiadomo coś w tym temacie?
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1854
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

Obecnie nic.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Adam K.
Posts: 12
Joined: Sun Jun 04, 2023 2:59 pm

Post

Mnie również strasznie brakuje wyzwalaczy akcji w DIW-01 :(
Dałoby to dużo więcej możliwości, a tak trzeba stosować dodatkowe modułu.
User avatar
YoMan
Posts: 2357
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

Ja też zgłaszam zapotrzebowanie
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)

Return to “ZAMEL DIW-01”