Zaczynam się bawić z linkami i ustawiłem nowy moduł i załadowałem 5 linków, GG podzielił to na 8 ekranów, ponieważ 1 link to temp i wilgotność a jeden to pomiar energii. Dodałem do tego OLED.
Wszystko działa do czasu aż ustawię przycisk oled'a. Wtedy po resecie moduł wpada w pętle resetów.
Czy ta konfiguracja to może być za dużo dla wemosa D1 mini? Brakuje pamięci? Czy może inny problem?
Linki bezpośrednie + OLED - problem
-
YoMan
-
chyba coś popsułem z tymi przyciskami, ale nie mam jak tego teraz sprawdzić. A jak nie używasz linków a jakieś sensory to też są restarty?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Nie wiem. Nie testowałem innych opcji. Sam wiesz ze teraz jest tyle możliwych konfiguracji że łatwiej w totka wygrać
Jeżeli masz jakieś wskazania to mogę potestowac jakieś konfigurację i dać feedback.
Dopiero się przymierzam do wyświetlacza bo mam jedno pole z 2 klawiszami na ścianie za dużo i wszyscy się głupio pytają co się włącza tymi klawiszami więc postanowiłem wymienić na zaślepkę z oledem
Jeżeli masz jakieś wskazania to mogę potestowac jakieś konfigurację i dać feedback.
Dopiero się przymierzam do wyświetlacza bo mam jedno pole z 2 klawiszami na ścianie za dużo i wszyscy się głupio pytają co się włącza tymi klawiszami więc postanowiłem wymienić na zaślepkę z oledem
YoMan
-
U mnie to samo z tym resetowaniem.YoMan wrote: ↑Thu Feb 09, 2023 7:53 pm Zaczynam się bawić z linkami i ustawiłem nowy moduł i załadowałem 5 linków, GG podzielił to na 8 ekranów, ponieważ 1 link to temp i wilgotność a jeden to pomiar energii. Dodałem do tego OLED.
Wszystko działa do czasu aż ustawię przycisk oled'a. Wtedy po resecie moduł wpada w pętle resetów.
Czy ta konfiguracja to może być za dużo dla wemosa D1 mini? Brakuje pamięci? Czy może inny problem?
-
Przy jednym linku macie takie same objawy ?
-
Ja miałem 3 i to samo. Ponad to jak ustawiam w zakładce "przyciski" dowolny przycisk to z automatu dodaje się ten przycisk do oled. Nie można dodać osobnego przycisku tylko do rozjaśniania oleda.
-
Potwierdzam - ale nie wiem czy coś z przyciskami jest (nie używam przycisku oled), czy czym innym - ale moduł z OLED, sensorem lokalnym oraz linkiem bezpośrednim do odczytu zdalnej temperatury - wysypuje się soft (na uart leci debug krzaki dump) chwilę po połączeniu z SuplaCloud i próbie pobrania linka.
Ten sam moduł, gdy dla testu po prostu odłączę internet - wstaje i mierzy lokalnie ok. Gdy tylko udaje mu się połączyć i pobrać linka - zwis i wysypka i restarty
-
Ja nie jestem w stanie nic przetestować. Nie mam sprawnego wemosa - wszystkie leżą
YoMan
-
Wystarczy ze nie dodasz przyciskow żadnych i moduł powinien dzialac. Tzn z termometrami Ds i hd44780 działa. Dodaje przycisk byle jaki moduł głupieje i wpada w bootloop. Ale juz z linkami bezpośrednimi to w ogole nie działa
-
Ten wasz trop z przyciskiem sprawdziłem i to na pewno nie jest to. Więc poproszę konkretną konfigurację dla której nie działa. Testuję różne kombinacje i wg mnie jest ok.