Dobór domofonu

kukulek88

Cześć wszystkim potrzebuje pomocy w doradztwie jeśli chodzi o domofon/wideodomofon (choć na tej 2 opcji jakoś specjalnie mi nie zależy). Poszukuje urządzenia do którego mógłbym podłączyć dodatkowy głośnik/dzwonek. Domofon byłby zamontowany we wiatrołapie i nie koniecznie było by go słychać w całym domu. Aktualnie mam zamontowany dzwonek standardowy przy drzwiach jednak nie sądzę aby dało się go wykorzystać dlatego chodzi mi po głowie założenie dodatkowego na korytarzu piwnicy - tak aby nie rzucał się w oczy. Zamel ma sporo rozwiązań ale nie wiem czy w którymś uda mi się uzyskać zamierzony efekt.
maly_13

wszystko zależy ile chcesz wydać są systemy domofonowe jak i video działające na dwóch liniach i możesz podpiąć co chcesz. Ostatnio u klienta montowałem video-domofon hika wszystko na dwuch liniach włącznie z zasilaniem elektrozaczepu co mnie trochę zdziwiło do tego otwieranie bramy też z kasety zewnętrznej
ACO ma że możesz podłączyć albo panel z monitorem albo 2.... słuchawki ale to inna kasa polski producent nie chińskie wynalazki system cyfrowy
w użyciu: supla, nettemp...
kukulek88

Bardziej zależy mi na tym aby to działało i nie było z tym problemu tak więc cena raczej schodzi na drugi plan. Do furtki podepnę również suple aby ewentualnie otwierać sobie ją telefonem. Jeśli chodzi o kable to temat jest otwarty. Puki co jest pusty peszel ale domyślnie raczej pójdzie czarna skrętka. Myślałem o czymś bezprzewodowym ale tu nie można liczyć raczej na bezproblemowości tym bardziej że mam bardzo dużo żelastwa w stropach - przez co musiałem po całym domu na rozstawiać 6 punktów mesh a na dole i tak nie mam rewelacji.

Return to “Ogólna dyskusja”