Sonoff Basic r2 - jak wykonać factory reset

benypb

Witajcie

Zaczynam swoją przygodę z suplą i już wtopa, podczas konfiguracji orządzenia przez aplikację byłem podłączony do sieci wifii 5GHZ i przy pomocy tej siec skonfigurowałem urządzenie, niestety po tym utraciłem kontakt z urządzeniem, ani nie łączy się z siecią wifii (bo obsługuje tylko 2,4 ghz) i także nie rozgłasza sieci wiffi.
Jak zresetować urządzenie do ustawień fabrycznych.
Niczego sensownego nie znalazłem, prócz " W sonoff basic "przycisk" to gpio0. Naciskając go, zwierasz gpio0 do GND ( czyli masy )."
Ale w jakiej sekwencji czasowej ?
Może podpowiecie jak wykonać reste factory ?
Pietras81
Been thanked: 1 time

benypb wrote: Sat Feb 25, 2023 4:55 pm Witajcie

Zaczynam swoją przygodę z suplą i już wtopa, podczas konfiguracji orządzenia przez aplikację byłem podłączony do sieci wifii 5GHZ i przy pomocy tej siec skonfigurowałem urządzenie, niestety po tym utraciłem kontakt z urządzeniem, ani nie łączy się z siecią wifii (bo obsługuje tylko 2,4 ghz) i także nie rozgłasza sieci wiffi.
Jak zresetować urządzenie do ustawień fabrycznych.
Niczego sensownego nie znalazłem, prócz " W sonoff basic "przycisk" to gpio0. Naciskając go, zwierasz gpio0 do GND ( czyli masy )."
Ale w jakiej sekwencji czasowej ?
Może podpowiecie jak wykonać reste factory ?
Tak w standardzie w gui teraz jest 10 wciśnięć ewentualnie jak ktoś zmienił 5s przytrzymanie ale każdy może ustawić co cche. Łatwiej udostępnij siec w telefonie o danych jakie wpisałeś w 5G i powinien się połączyć skoro zapamiental ustawiena
https://pietras-81.aqi.eco/
benypb

Dziękuję za odpowiedź, zadziałało 10 krotne kliknięcie.
Pozdrawiam

Return to “Ogólna dyskusja”