Supla+capsman
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Hejka, mam problem z jednym urządzeniem (wemos d1), który steruje bramą, urządzenie za wszelką cenę łączy się do jednego ap, gdzie sygnał jest słaby i urządzenie prawie cały czas jest offline. Rozciągnąłem skrętkę, postawiłem acces pointa 3 m od wemosa, a on i tak łączy się do tego odległego, macie jakieś pomysły jak temu zrazić?
-
local
Ustawić różne SSID
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Zaktualizowałem do GUI-Generic.v5.9.14, jest troszkę lepiej, ale nie do końca dobrze, można jakoś w capsmanie wymusić aby urządzenie łączyło się do wybranego punktu?
Last edited by miko1282 on Sat Mar 04, 2023 7:23 am, edited 1 time in total.
Capsman->Registration Table
Tam zobaczysz gdzie faktycznie podpina się klient i z jaką siłą sygnału go widać i jakie jest Rate pomiędzy cAP a klientem dla Tx i Rx
Tak teraz pomyślałem, że jak podejrzewasz uszkodzone radio w wemosie to przełącz go w tryb konfiguracyjny i na telefonie sprawdź WiFi Analizerem jak go widać. Dla nowego wemosa zrób taki sam test i będziesz miał potwierdzenie
Tam zobaczysz gdzie faktycznie podpina się klient i z jaką siłą sygnału go widać i jakie jest Rate pomiędzy cAP a klientem dla Tx i Rx
Tak teraz pomyślałem, że jak podejrzewasz uszkodzone radio w wemosie to przełącz go w tryb konfiguracyjny i na telefonie sprawdź WiFi Analizerem jak go widać. Dla nowego wemosa zrób taki sam test i będziesz miał potwierdzenie
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
eradek
W CapsMan możesz też ustawić ACLke po sile sygnału, kiedy akceptujemy i kiedy wyrzucamy klienta.